≫ 

Niče još jedan prelep fudbalski stadion u Srbiji: Obišli smo radove, evo kako će izgledati!

Radovi na objektu u Loznici teku punom parom

  • 41
Pocetak gradnje stadiona u Loznici, Loznica stadion, izgradnja

Foto: Telegraf, Printskrin: Youtube/Loznica Info

Novi stadioni u Srbiji polako ali sigurno počinju da niču kao pečurke posle kiše. Jedan je komplet izgrađen, uglancan i pušten u upotrebu, a neki drugi dobijaju prve jasne konture.

Skoro smo svedočili otvaranju zaista modernog zdanja TSC-a u Bačkoj Topoli, za ponos lokalne zajednice, srpskog fudbala i Superlige, uz svesrdnu i ključnu podršku mađarske vlade, a negde u isto vreme kada je finiširan pomenuti objekat, u Srbiji su krenula da se naziru još dva - oba iz budžeta države Srbije.

Kranovi i teška mašinerija su u Loznici i Leskovcu, tamo bi za dve godine trebalo da budu završeni stadioni i da se lopta zakotrlja, a za njima bi, prema najvama, nove fudbalske objekte, po najvišim UEFA standardima, dobili Zaječar, Kragujevac, Vranje, Kraljevo, Novi Sad i Subotica.

Uverili smo se, na licu mesta, kako teku radovi na čuvenom Lagatoru, najsportskijoj tački Loznice gde je srušeno staro zdanje, a od aprila se uveliko radi na izgradnji novog, modernog objekta. Biće to pravi lepotan, futurističkog izgleda, sa 8.500 mesta i još mnoštvom sadržaja za posetioce. Kada bude završen imaće UEFA 4 standard etiketu.

Video: Niče još jedan prelep fudbalski stadion u Srbiji: Radovi na novom stadionu u Loznici

Kao što se može videti i iz dalje pozicije (video iznad) radovi uveliko traju, mesto gde će biti postavljen teren je prokopano, pripremljeno i uokvireno betonskim osnovama za tribine, a podignuto je i nekoliko spoljnih zidova.

Predviđeno je da se u okviru kompleksa nalazi sedam objekata i to: objekat fudbalskog kluba Loznica sa zapadnom tribinom, tunel za izlaz igrača na teren, pomoćni objekat, istočna tribina, dve biletarnice i kiosk.

Oko čitavog stadiona biće formiran pristupni plato sa koga će navijači stupati na tribine. Pristup platou, odnosno samom stadionu je omogućen sa tri strane i to formiranjem dva stepeništa za gledaoce, dva stepeništa za VIP posetioce i platformi za invalide sa zapadne strane, jednog stepeništa sa severne strane i jednog sa južne strane.

Objekat biće spratnosti "p+1" i u okviru njega nalaziće se svlačionice, administrativni deo objekta, sobe sa pogledom za novinare, svlačionice, toaleti i tuševi.

Video: Zvanično otvoren veličanstven stadion u Srbiji: TSC otvorio vrata svoje nove kuće u Bačkoj Topoli

Mančester Siti kreće u još jednu Ligu šampiona s namerom da je konačno osvoji, a u prvom kolu, u goste mu večeras (21.00) dolazi RB Lajpcig. Kvota na keca je 1,35, a na kombinazziju 1&3+ 1,80. Pogledajte sve kvote kladonice MOZZART za Mančester Siti - RB Lajpcig.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teusco

    15. septembar 2021 | 09:54

    A bolnice u uzasnom stanju! Gradili ste i stadione u Nisu, Uzicu, Smederevu, pa sad zvrje prazni jer i dalje u Srbiji niko nema pojma da igra fudbal i cela drzava navija za dva kluba!

  • Zoran kg

    15. septembar 2021 | 09:40

    Samo su nam još potrebni stadioni sve je ostalo okej u Srbiji , žalosno decu lečimo SMS porukama i narod gladuje ...bruka i sramota .

  • Alex

    15. septembar 2021 | 09:31

    Tugo moja na šta se bacaju pare nas poreskih obveznika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA