≫ 

Stanojević najavljuje rotaciju igrača na Kipru zbog derbija: "Naravno da razmišljamo o Zvezdi"

Trener Partizana veruje da crno-beli mogu da odigraju dobro u Nikoziji

  • 2

Optimista je trener Partizana Aleksandar Stanojević pred meč sa Anortozisom (četvrtak, 21.00,. Arena sport, RTS), ali i poslovično oprezan, svestan činjenice da u tri dana njegov tim ima iskušenja i u prvom kolu grupne faze Lige konferencija, ali i u domaćem prvenstvu sa Crvenom zvezdom.

Iz tog razloga će, tvrdi, voditi računa da ukalkuliše obe utakmice kada bude sastavljao tim za sutrašnju na stadionu GSP u Nikoziji, verujući da crno-beli mogu da izađu "neokrnjeni" i sa osmesima na licu.

O Anortozisu je govorio u superlativu, pozivajući se i na negativnu istoriju srpskih klubova na Kipru, ali opet uveren da tim iz Humske ima potencijal da tu istoriju promeni već koliko sutra.

- Idemo na Kipar kako bismo odmerili snage sa direktnim konkurentom za prolazak u narednu rundu takmičenja. Analizirali smo ih, gledali niz utakmica i idemo potpuno spremni na duel sa Anortozisom - kaže Aleksandar Stanojević.

Kiparski klubovi, među njima i Anortozis, nepoznanica su za srpsku javnost. Bar za njen širi deo...

- Jesu, to je činjenica, ali to nije važno, jer su nama dobro poznati pošto smo se temeljno bavili njima. Igraju sa četiri defanzivca u poslednjoj liniji, imaju i veoma iskusnog napadača, snažnog, visokog, dosta internacionalaca u svojim redovima, koji znaju da igraju. Videćemo i kakva će i atmosfera biti, da li će ih navijači nositi.

- Ne zanemarujemo činjenicu da iskustva naših klubova na  Kipru minulih godina nisu bila dobra, pa ulazimo u meč maksimalno oprezni i motivisani. Sa respektom, prvenstveno prema našem klubu, kao i evopskom takmičenju.

Tokom kvalifikacija Partizanu je uglavnom "mač nad glavom" da se dosegne grupa. Da li je tim sada rasterećeniji kada je cilj ostvaren?

- Jeste, drugačije je igrati eliminacione mečeve, imamo nekakvo rasterećenje, ali imamo i obavezu da nešto uradimo. Kod nas u Partizanu je uvek pritisak, iako je lakše igrati u grupi nego u kvalifikacijama, to je činjenica. Pokušaćemo da igramo ofanzivno protiv Anortozisa, sa ofanzivnim sastavom, a da li ćemo se nameti to ćemo da vidimo.

Hoćete li, praveći tim za Kiprane, ukalkulisati i nedeljni večiti derbi protiv Crvene zvezde?

- Moraćemo nekoliko igrača da rotiramo, imamo mečeve na tri dana i gledaćemo da sastav iskombinujemo računajući oba meča koja slede.

Na Kipru je trenutnpo prijatno vereme, što nije tipično za ovo doba godine. Olakšava li i to Partizanu posao?

- Da, da, najavili su kišno vreme, videćemo da li će to doneti vlažnost, mada je u poslednje vreme i u Beogradu vreme slično kao i na Kipru, pa mislim da smo adaptirani.

Stadion GSP u Nikoziji je mali, očekujete li shodno tome vatrenu atmosferu?

- Kiprani imaju vatrene navijače i voleli bismo da bude dobra atmosfera, jer je i lakše i lepše igrati u tim uslovima, Super je što to Anortozisu nije domaći teren, to je možda njihov problem, no, što se nas tiče, poželjan je fudbalski ambijent.

Video: Fudbaleri Partizana stigli na aerodrom: Krenuli na istorijski debi u Ligi konferencija

Smeta li vam što se naša javnost malo potcenjivački ophodi prema Anortozisu, jer je u njihovom timu najmanje Kiprana zapravo?

- Mi se prema svima ophodimo na taj način, smatrajući da smo grandiozni. A ako uzmete podatak da od šesdest i neke se nije slavilo na Kipru, onda to govori sve suprotno našim uverenjima. Zato ne vidim razlog da budemo baš toliki optimisti, iako smo mi klub koji često igra evrospka takmičenja i imamo čemu da se nadamo. Ipak, istorija nas uči da respekt mora da postoji.

Razmišljate li bar malo o derbiju sa Crvenom zvezdom ili ste samo usredsređeni na Anortozis?

- Razmišljamo, naravno, još od pre dve nedelje, to je prirodno. Imamo fokus na Kiprane, ali tu je uvek i derbi i zato sam rekao da pravimo ekipu u odnosu na oba meča koja su pred nama - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Večeras u 21.00 šampion Italije Inter, koji je preko leta doživeo velike promene, dočekuje Real Madrid, predvođen Karlom Anćelotijem. Kvota na keca je 2,65, na iks 3,35, a na dvojku 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter - Real Madrid.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne brini

    15. septembar 2021 | 10:58

    Bicete izrotirani da ne znate gde ste.

  • Zunjac

    15. septembar 2021 | 14:27

    Po njegovom covek se vec predao,preci mu derbi nego evropa,e moj nazovimo treneru,pa za bolje i nisi nego za nasu ligu.Umesto da motivises ekipu i da budes pedagog da kaze kidamo grizemo ,ti razmisljas o nasem jadnom i bednom prvenstu.E moj " stanoje"!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA