Zašto su mnogi navijači Zvezde u zabludi kada je u pitanju snaga Brage?

Kako se bliži meč na Marakani, tako se stiče utisak da je Zvezda favorit, iako je to daleko od realnosti

  • 10
FK Braga Foto: Global Media Group / ddp USA / Profimedia

Crvena zvezda u četvrtak od 18.45 dočekuje Bragu u prvom meču grupe F u Ligi Evrope. Biće ovo meč koji može da odredi dalji tok grupe i krajnju poziciju crveno-belih, pa na Marakani poklanjaju izuzetnu pažnju ovom meču.

Svesni su svi u Zvezdi jačine portugalske ekipe, koja je godinama odmah iza suverenih Benfike, Porta i Sportinga u portugalskoj ligi, ali stiče se utisak da javnost u Srbiji nije dovoljno upoznata sa kvalitetima i snagom Brage, koja je na žrebu bila u prvom šeširu.

Tome u prilog govori i podatak da je Zvezda prema kladionicama i blagi favorit.

Telegraf je povodom ovog meča razgovarao sa Aleksandrom Kataijem, koji je navijačima približio snagu protivnika, kojeg izuzetno ozbiljno shvataju svi u taboru crveno-belih.

Naime, Braga ima godišnji budžet od 60 miliona evra, što je bar tri puta više u odnosu na Zvezdu, dok je prema proceni Transfermarketa, vrednost tima 126 miliona evra, dok je Zvezdina procenjena na 57 miliona evra.

Katai ističe da veruje u pozitivan rezultat uz podršku navijača i snagu Marakane.

- Svi znaju koliko je derbi važan, ali možda svima nije jasno koliko je duel sa Bragom bitan. Reč je o favoritu u našoj grupu i ako ostvarimo pozitivan rezultat, može mnogo toga da nam se promeni u nastavku takmičenja Lige Evrope i da budemo korak bliže prezimljavanju, kao prošle godine. Protivnik je izuzetno iskusan u evropskim takmičenjima i svesni smo toga. Reč je o ekipi koja je, bez razloga, potcenjena u našoj javnosti, a ima puno kvaliteta i verujem da će to pokazati i u portugalskoj ligi.

- Čuo sam negde da je Bragin tim procenjen na preko 100 miliona evra i da imaju budžet 60 miliona godišnje što vam dovoljno govori o svemu. Mislim da je timska igra i podrška sa tribina nešto što može da prelomi u našu korist. Kada svi funkcionišemo po dogovoru, onda i najjači protivnici mogu da budu u problemu, a verujem da će slično biti i na ovoj utakmici, jer želimo da nastavimo da donosimo radost našim navijačima.  Braga je favorit u grupi. Verujem da nas gledaju kao favorite u tom meču zbog snage Marakane, ali Braga je iskusna ekipa koja zna da igra na rezultat i u tom smislu ne možemo da preuzmemo ulogu favorita.

Braga je trenutno od starta sezone na deobi petog mesta sa Boavistom. Iz prvih pet kola ima osam bodova uz dve pobede, dva remija i poraz, s tim da je jedini neuspeh došao u duelu sa aktuelnim šampionom Sportingom.

Podsetimo, pored Brage, Zvezdini rivali u grupi F su i bugarski Ludogorec i danski Mitjiland. Zvezdi nakon duela sa Bragom slede dva gostovanja Dancima i Bugarima.

Video: Dejan Stanković je zauvek Zvezdino dete: Kažu Delije na trenerov važan dan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    15. septembar 2021 | 13:43

    Pa vidimo po rezultatima koliko su jaki ne treba od njih praviri psg

  • Partizan pa Bog

    15. septembar 2021 | 13:32

    Braga je po snazi četvrti tim u portugalu posle Sportinga , Benfike i Porta igraju brz fudbal sa kratkim pasovima naj opasniji su oz polu konte i klasične kontre . Ima opajdara i te kako razloga za brigu .

  • Tihi

    15. septembar 2021 | 14:38

    Niko to ne misli. Od nasih fudbalera bukvalno sve ocekujem. Od toga da pobede 5 0 do toga izgube 5 0.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA