≫ 

Partizanov tim za Anortozis: Menig od starta, Šćekić pre Jojića...

Stanojević je promenio i levog beka, kalkulišući činjenicu da se krajem sedmice igra i večiti derbi

  • 9
FK Partizan sastav

Očekivani sastav Partizana protiv Anortozisa; Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Priprema prvog meča u grupnoj fazi Lige konferencija biće ovoga puta specifična za stručni štab Partizana, jer koliko god želeli da uspešno započnu pomenuto takmičenje, toliko će morati da vode računa i o onome što sledi u domaćem prvenstvu, o večitom derbiju, koji je na programu krajem tekuće sedmice, možda i važnijem ispitu ne samo za tim, već i za ceo klub.

Zato Anortozis (četvrtak, 21.00, Arena sport, RTS) može da bude i dobra "odskočna daska" na planu samopouzdanja, ali i mač sa dve oštrice, jer će energetski svakako potrošiti crno-bele u određenoj meri.

Iz tog razloga je Stanojeviću potreban balans, kako bi početkom naredne sedmice imao i "jare i pare" na kontu svog tima, jer se u tekućoj možda rešava plasman u narednu fazu Lige konferencija, u duelu sa direktnim rivalom sa Kipra, ali svakako i mogući epilog Superlige.

Zato najava trenera crno-belih o nekim većim rotacijama u sastavu i raspodeli minutaže apsolutno "pije vodu", pošto će i sam Stanojević, uče nas to primeri iz njegovog rada u bliskoj prošlosti, sigurno težiti da obe misije kompletira sa uspehom, a da tim ostane neokrnjen.

A, kada je tako - tim koji pobeđuje se ne menja ili, pak, menja se, ali ne previše u slučaju Anortozisa. Konkretno, očekuje se da struka crno-belih na teren sa Kipranima pošalje nešto iskusniji, internacionalniji sastav i ubrza ekipu u ofanzivnom delu.

No, da krenemo od poslednje linije i čuvara mreže, koja će verovatno imati obrise iz prethodnih evropskih iskušenja, u kojima se Stanojević odlučivao da ispred golmana Aleksandra Popovića (i sutra će biti starter) ne menja previše.

Zbog čvršće defanzive, Aleksandar Miljković će dobiti prednost u odnosu na Marka Živkovića, koji ima nešto ofanzivnije karakteristike, tandem centralnih defanzivaca će činiti Igor Vujačić i Siniša Saničanin, dok će uz levu aut-liniju ovoga puta Ivan Obradović.

Brzina sa Holanđaninom

 

kvinsi menig

Kvinsi Menig; Foto: partizan.rs

U odnosu na minule utakmice, doći će do promene jednoj od dve pozicije zadnjeg veznog, pa će do sada standardnog Miloša Jojića kao starter zameniti Aleksandar Šćekić i činiti taj drugi "zid" zajedno sa Sašom Zdjelarom.

Rekosmo već da će biti promena i u ofanzivnoj četvorici, jer će se neki od igrača, gledajući minuli prvenstveni meč sa Radničkim 1923 vratiti na svoje pozicije, dok će drugi dobiti priliku da debituju. To konkretno znači da će na poziciju desnog krila kapiten Lazar Marković, na suprotnoj strani će prvi put startovati pojačanje iz Tventea - Kvinsi Menig, za koga se Stanojević odlučio pre mladog Nemanje Jovića.

Organizacija igre će na "pleća" Bibrasa Natha, a pitanje napadača se i ne postavlja, Rikardo Gomeš će pokušati da i na Kipru nastavi ubitačnu golgetersku seriju, u kojoj je na 13 mečeva postigao 12 golova...

Da još jednom napomenemo, stručni štab crno-belih za utakmicu sa Anortozisom nije mogao da računa na Danila Pantića i Sejdubu Sumu zbog povreda, kao i Nemanju Miletića, koji još uvek nije fizički spreman za takmičarske mečeve.

Video: Stanojević će na Kipru menjati tim zbog Večitog derbija u nedelju: Neke igrače ćemo rotirati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Comi 85

    15. septembar 2021 | 21:28

    Zivkovic ti pre neku utakmicu namesti 3-4 gola,pa sta treba da uradi da Miljkovica ostavi na klupi????Ok defanziva ali Miljkovic je i tu tanak pa mora da se trosi Markovic da pokriva...uzas bre pusti decka par utakmica da se ustali malo!

  • Realno

    15. septembar 2021 | 19:03

    Nace Stanojevic vec nacin da umuva Jojica u prvu postavu do sutra, kao za proslu Miljkovica sto je ugurao... Mada realno Jojic u poslednjih nekoliko utakmica i podize formu, a Miljkovic je nemoze ni podici jer decko jednostavno nije za fudbal.

  • Miljkon igra

    15. septembar 2021 | 20:22

    A Živković ne,živote.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA