≫ 

Stadion na kojem Partizan otvara Ligu konferencija: Crno-beli imaju loše uspomene od prethodnog puta

Uskoro će tamo zapevati čuvena Selin Dion

  • 0

Fudbaleri Partizana sutra kreću u novu avanturu u Ligi konferencija. Protivnik će biti Anortozis, sa kojim se do sada nikada nisu sastajali. Ipak, igraće na dobro poznatom stadionu, pošto onaj u Famagusti ne ispunjava uslove za evropska nadmetanja.

Tako će crno-beli imati blagu prednost, pošto će se meč faktički igrati na "neutralnom" GSP stadionu u Nikoziji, koji je ljubiteljima fudbala u Srbiji i te kako poznat. Crvena zvezda je ovde vodila bitke protiv Omonije pre samo samo godinu dana, kada je poražena posle penala, a i Partizan je ne baš toliko davno igrao ovde.

Naime, bilo je to 2010. godine, kada su crno-beli igrali prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona protiv APOEL-a. Tada nisu poneli lepe utiske sa GSP-a, pošto su poraženi rezultatom 2:0. Kasnije su u Beogradu pobedili sa "samo" 1:0 i ispali su iz daljeg toka takmičenja.

Da ne bude zamene, GSP ovoga puta nije skaćenica za Gradsko saobraćajno preduzeće, već znači Gimnastički stadion Pankiprana. Prima 22.859 ljudi i otvoren je 1999. godine. Domaći je stadion za tri kluba iz Nikozije - APOEL, Olimpijakos i Omoniju, kao i za nacionalnu reprezentaciju.

Interesantno je da će na ovom istom mestu 3. juna 2023. godine, ako ne bude nikakvih promena nastupiti čuvena Selin Dion na svojoj "Courage World" turneji.

Jedini je stadion na Kipru koji je izgrađen isključivo za atletiku i fudbal, a u svom sklopu ima i hotel, trening centar i sve ostale stvari neophodne za fudbalere. Tokom Olimpijskih igara 2004. godine u Atini, mnogi atletičari su koristili baš GSP stadion za treninge, pre nego što su otputovali u grčku prestonicu.

Trava je prirodna, a tokom meča Anortozisa i Partizana očekuje se da vreme bude stabilno, mada se tokom dana najavljuju pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura će biti prijatna i iznosiće oko 23 stepena. Partizan i Anortozis svoj meč igraju od 21.00 ćas u četvrtak.

Video: Stanojević će na Kipru menjati tim zbog Večitog derbija u nedelju: Neke igrače ćemo rotirati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA