≫ 

Koreografije Delija na otvaranju grupe u Evropi: Posebno se pamti ona koja je razbesnela milijardera

Navijači Zvezde mogu da očekuju novi spektakl i protiv Brage

  • 2
Delije, koreografija

Foto: MN Press

Crvena zvezda petu godinu zaredom igra grupnu fazu u Evropi. Dva puta je to bilo u Ligi šampiona, a treći put je u Ligi Evrope.

Svaka utakmica na kojima je otvarana grupna faza bila je svojevrsni spektakl, gde su navijači ispunili Marakanu, a izuzetak je samo prošla sezona, koja je zbog korona virusa cela odigrana bez prisustva navijača na Marakani.

Zvezda je na otvaranju grupne faze poslednjih pet godina igrala sa Arsenalom (2017), Pari Sen Žermenom (2018. godine), Bajernom (2019. godine) i Gentom (2020. godine).

Izuzev Genta, uvek su to bila velika imena na Marakani na otvaranju grupne faze. I sada dolazi renomirano ime, Braga, koja je i bila nosilac grupe i četvrti najbolji tim Portugalije.

Iako je kapacitet Marakane smanjen za 50 odsto, te se očekuje oko 25.000 gledalaca, nema sumnje da će Zvezda imati veliku podršku sa tribina.

Pošto su Delije na svakoj utakmici na otvaranju grupne faze imale koreografiju, može se očekivati novi spektakl i protiv Brage.

Na severnoj tribini je bila koreografija čak i onda kada nije bilo navijača prošle sezone zbog korona virusa, pa je tako u čast mitropolita Amfilohija napravljena koreografija u njegovu čast, sa šetalicom sa njegovim likom koja je visila sa krova stadiona, uz srpsku trobojku i Njegoševu kapelu na Lovćenu.

Protiv Arsenala je viđena "prozivka" u vidu zapušenog topa, a posebno upečatljiva bila je koreografija protiv Pari Sen Žermena, gde je koreografija bila oko čitavog stadiona, gde je na zapadu bio iscrtan pehar Lige šampiona, na istoku 1991. godina, a na severu arapin sa kamilom uz poruku "tražite nešto?", aludirajući na to da vlasnici PSŽ-a godinama pokušavaju da dođu do dragocenog trofeja, koji Zvezda ima u svojim vitrinama.

Ta koreografija razbesnela je vlasnika PSŽ-a, Nasera Al Kelafija, koji je tokom meča nekoliko puta lično zvao predsednika UEFA Aleksandera Čeferina povodom koreografije navijača Zvezde, zahtevajući kaznu za crveno-bele.

Za Bajern je napravljena koreografija u čast Marka Ivkovića Jagode, navijača Zvezde koji je ubijen u Istanbulu od strane navijača Galatasaraja, Kadrija Aktaša, koji mu je zario nož u srce.

Oko murala za Marka Ivkovića, koji je "iscrtan" od obojenih najlona koji su podignuti, okolo su je bila prikazana jagoda, što je bio njegov nadimak, a na ogradi poruka "Hrabrost je vaša dužnost".

Video: Stanković pred Bragu: Nisam uplašen! Vređaju mi inteligenciju oni koji kažu da je grupa laka!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    16. septembar 2021 | 16:28

    A takodje druge godine nije otvaranje bilo protiv Bajerna nego Olimpijakosa

  • Bokinjo

    16. septembar 2021 | 17:10

    A nije bilo protiv PSŽ-a nego Napoli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA