≫ 

Šta bi trebalo da znate o meču Anortozis - Partizan: Ko najavljuje ofanzivu i ko je favorit na Kipru

Crno-beli počinju takmičenje u Ligi konferencija, spremni da osvoje i bodove protiv direktnog rivala za plasman u drugu fazu, ali i novac za pobedu

  • 7
Anortozis, Partizan Foto ilustracija: Telegraf/Wikipedia

Uspešno je Partizan okočnao misiju plasmana u grupnu fazu Lige konferencija, posle sezone posta, ali ambicije na tome nisu stale, jer je žreb nešto kasnije doneo grupu iz koje trener Aleksandar Stanojević vidi - evropsko proleće. Prvi na tom putu je Anortozis, tim koji bi mogao da bude direktni rival crno-belima ka ostvarenju pomenutog cilja, pa je shodno tome i motiv da se ostvari povoljan rezultat na Kipru daleko veći, uz finansijsku dobit koja svakako nije zanemarljiva i bitna je za nesmetanu egzistenciju kluba iz Humske.

Telegraf vam donosi niz činjenica vezanih za večerašnju utakmicu, u kojoj će crno-beli pokušati da ostanu "neokrnjeni", a uspešni, kako bi sačuvali dovoljno energije i za nedeljni večiti derbi, koji im takođe mnogo znači.

Kada se igra i gde je TV prenos?

Utakmica između Anortozisa i Partizana se igra večeras u 21.00, na stadionu u GSP u Nikoziji, a direktan prenos je obezbeđen na Areni sport, kao i na RTS.

Ko sudi meč?

Danski sudija Piter Kjersgard deliće preavdu na meču između Anortozisa i Partizana u prvom kolu Lige konferencija. Kjersgardu će na Kipru pomagati pomoćnici Viktor Skite i Jesper Dal. Četvrti sudija je Jergen Daugbjerg Buršart, dok u Ligi konferencija nema VAR sudija. Kjersgard nikada do sada nije sudio srpskim klubovima, a reč je o sudiji koji na svom kontu nema zvučne mečeve.

Partizan Santa Klara Foto: ATA Images

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Početak sezone nije bio sjajan za Anortozis pošto je kipraski tim eliminisan iz kvalifikacija za Ligu Evrope od Rapida iz Beča, da bi se potom preko izraelske Ber Ševe domogli Lige konferencija, što im je, preme rečiuma trenera Temura Kecbaje, bio primarni cilj.

U prvenstvu nisu takođe zablistali, poraženi su minulog vikenda od Dokse u gostima i, čini se, da je to posledica činjenice da su tek pre mesec dana kompletirali sastav i počeli sa uigravanjem. Upravo bi to mogla da bude prilika za crno-bele, koji imaju mnogo više evropskog iskustva od Kiprana.

Partizanov dosadašnji put je veoma dobro poznat i čini se da i tim Aleksandra Stanojevića, posle plasmana u grupnu fazu, deluje mnogo rasterećenije, iako je raspored do prvenstvene pauze bio zgusnut i težak. Minulog vikenda je savladan Radnički 1923 i bila je to svakako dobra uvertira za Kiprane, s tim da će ovoga puta svi u Humskoj, makar u predumišljaju, imati i večiti derbi sa Crvenom zvezdom, zbog koga valja sačuvati deo energije protiv Anortozisa.

Partizan - Santa Klara Foto: Nikola Tomić

Zdravstveni bilten

Ako je verovati kolegama iz medija sa Kipra, svi fudbaleri Anortozisa su zdarvi i spremni za meč sa Partizanom.

Sa druge strane, Aleksandar Stanojević ne može da računa na Danila Pantića i Sejdubu Sumu zbog povreda mišića, kao i na Nemanju Miletića, koji još uvek nije spreman za maksimalne napore i pritom ima mali bol u mišiću, zbog koga u Humskoj nisu želeli ništa da rizikuju.

Glavni aduti na terenu?

Gruzini Murtaz Daušvili, Tornik Okriašvili i i Đorđi Kvilitaia napustili su ovoga leta Anortozis i prešli u APOEL, a prethodne sezone bili su među najboljim igračima. Umesto njih u tim su stigli naš Miloš Deletić, egipatski fudbaler Amr Varda (došao iz Paoka), kao i iskusni grk Lazaros Kristodolopulos. Lazaros je postao nosilac igre, a treba istaći i štopera Paulusa Arađurija, reprezentativca Finske, koji se pokazao odlično u prethodnom delu sezone.

Tokom leta Partizanov igrački kadar je značajno dobio na širini i trener Aleksandar Stanojević sa mnogo više mira može planira i po dve utakmice u četiri dana, kao što je to slučaj ove sedmice. U večerašnjem duelu crno-beli polažu nade u najboljeg strelca Rikarda Gomeša, kapitena Lazara Markovića, kao i novajliju Kvinsija Meniga, koji će dobiti priliku da startuje.

kvinsi menig Foto: partizan.rs

Šta kažu kladionice?

Kladionice kažu da je Partizan favorit na Kipru i da se pobeda crno-belih protiv Anortozisa vrednuje kvotama od 2.10 do 2.20. Remi iznosi 3.15, a pobeda domaćina čak 3.90...

Reč trenera

Temur Kecbaja (Anortozis):

- Partizan je jako dobra ekipa, pobedio je u svih sedam utakmica u Srbiji i očekuje nas težak izazov. Spremni smo, pogotovo u ovakvim utakmicama posao trenera nije tako težak kao na primer u prethodnoj prvenstvenoj utakmici. Tim će biti znatno motivisaniji. Za njih je najveća utakmica sa Crvenom zvezdom, ali to ne znači da će nam olakšati.

- Imaju igrače koji su igrali na mnogo višem nivou, dobro su organizovan tim, ofanzivno veoma jak, Rikardo i Natho su veoma opasni, no, i mi smo dobar tim što smo pokazali u utakmicama sa Rapidom i Ber Ševom.

Aleksandar Stanojevic, fk partizan Printskrin: Telegraf

Aleksandar Stanojević (Partizan):

- Idemo da se odmerimo sa direktnim konkurentom za prolazak u narednu rundu takmičenja. Analizirali smo ih, gledali utakmice, temeljno se bavili njima, potpuno smo spremni. Igraju sa četiri defanzivca pozadi, imaju veoma iskusnog napadača, snažnog, visokog…

- Imaju dosta internacionalaca koji znaju da igraju. Takođe, iskustva naših klubova na Kipru u proteklim sezonama nisu bila dobra, pa ulazimo u meč maksimalno oprezni i motivisani. Pokušaćemo da igramo ofanzivno, sa ofanzivnim sastavom, a da li ćemo se nametnuti to ćemo da vidimo.

Očekivani sastavi

Anortozis (4-3-3): Lorija, Hambardžujman, Risvanis, Arađuri, A, Korija, Artimatis, Hušbauer, Popović, Deletić, Kristodopulos, Lafer

Partizan (4-2-3-1): Popović, Miljković, Vujačić, Saničanin, Obradović, Zdjelar, Šćekić, Marković, Menig, Natho, Rikardo

Video: Stanojević će na Kipru menjati tim zbog Večitog derbija u nedelju: Neke igrače ćemo rotirati

Partizan cilja prvo mesto u grupi, a ako zaista i želi tamo moraće da snagu pokaže već na Kipru: dvojka se u Mozzart kladionicama plaća kvotom 2,25, u kombinaciji sa tri gola skače na 4,30. Pogledajte i ostale kvote Mozzart kladionica za meč Anortozis – Partizan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA