≫ 

Šta bi trebalo da znate o meču Zvezda - Braga: Ko menja Pavkova u napadu, ko je najopasniji u Bragi?

Crveno-beli od 18.45 igraju svoj prvi meč grupne faze Lige Evrope

  • 4
FK Crvena zvezda, Braga

Foto ilustracija: Telegraf/Nikola Tomić/Wikipedia

Crvena zvezda već na startu grupne faze ima najteži zadatak, pošto joj je rival nosilac grupe F, portugalska Braga. Svestan je Dejan Stanković da njegov tim čeka izuzetno jak rival, ali ističe da će Marakanu braniti svim silama.

Telegraf vam donosi najvažnije činjenice kako biste lakše ispratili meč.

Pisali smo već koliko novca je u igri pred ovaj meč, ali i koliko koeficijenata može da zaradi Zvezda, a u ovom tekstu ćemo se posvetiti drugim podacima.

Kada se igra i gde je TV prenos?

 

Meč je na programu na stadionu Rajko Mitić sa početkom od 18.45. TV prenos će biti na dve televizije, RTS 1 i Arena sport 1.

Ko sudi meč?

 

Glavni arbitar meča biće škotski sudija Džon Biton, kojije ove sezone sudio dva meča kvalifikacija za Ligu konferencija. Na osam mečeva koja je sudio ove sezone, podelio je 35 žutih kartona i dosudio jedan penal.

Pomoćnici će mu biti Danijel Mekfarlan i Daglas Poter, dok će VAR sudije biti Englezi, Endrju Medli i Piter Benks.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

 

FK Crvena zvezda - FK TSC

Foto: MN Press

Zvezda je nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Šerifa vezala pet pobeda, dve u kvalifikacijama za LE i tri u Superligi. Gol razlika na tim mečevima bila je 14:3, a poslednji meč crveno-beli su rešili u svoju korist sa 3:0 protiv Proletera u Superligi.

Braga igra po sistemu "toplo-hladno". Posle poraza od 2:1 od Sportinga u Superkupu Portugalije, potom i u prvenstvu istim rezultatom, usledila je pobeda nad Morierenseom, kao i dva remija protiv Viorije iz Gimaraeša i Fereire, a oba su bila bez golova.

Zdravstveni bilten

 

Milan Pavkov

Foto: Marko Jovanović

Zvezda ne može da računa na Milana Pavkova, dok Braga ne može da računa na startnog štopera Raula Silvu, koji se povredio, ali i na Karma, Kastra, Medeiroša i Rolanda, koji su već duže van stroja.

Glavni aduti na terenu?

 

Kod Zvezde je sasvim sigurno jedna od glavnih uzdanica Aleksandar Katai, koji je postigao gol na svakoj od poslednjih pet utakmica, od čega je dva puta tresao mrežu na poslednjem meču protiv Proletera. Uz njega su uvek aduti i Mirko Ivanić, Gelor Kanga i El Fardu Ben, dok će veliki posao biti i na odbrani da zaustavi opasne napadače Brage, a tu su uzdanice Dejana Stankovića Aleksandar Dragović, kao i Milan Borjan.

Aleksandar Katai

Foto: MN Press

Kod Brage je srce veznog reda Andre Orta, koji diktira tempo igre i od njega zavisi mnogo toga u igri portgalskog tima. Opasnost preti i od njegovog brata Rikarda Orte, koji dejstvuje po krilu, kao i Martins, a u samom špicu će biti Španac Abel Ruiz, koji će zadavati najveću muku odbrani Zvezde.

Braga ima sposobnost da u toku meča menja više različitih formacija u zavisnosti od dešavanja na terenu, igraju atipičan fudbal, imaju mnogo brzih i tehnički superiornih igrača, tako da Zvezdu ne čeka ni malo lak zadatak.

Šta kažu kladionice?

 

Iako u Zvezdi ističu snagu Brage, bukmejkeri daju crveno-belima prednost uoči utakmice. Kvota je kako meč odmiče počela i da pada, pa je tako sa 2,25 na keca, negde stigla i do dva. Dvojka se kreće između 3,5 do 3,90, dok je iks oko 3,40.

Reč trenera

 

Dejan Stanković

Mirko Ivanić Dejan Stanković

Foto: ATA Images

Prednost domaćeg terena, pogotovo Marakane je prednost, ali i obaveza pred svojim navijačima, da odigrate protiv izvanrednog protivnika. Imaju sjajne igrače, fenomenalnu tranziciju, napadač Ruiz je reprezentativac Španije, startovao je na poslednjoj utakmici, ali mi znamo protiv koga igramo. Iskustvo je na našoj strani, znamo gde su nam boljke i gde nam je kvalitet, gledaćemo da sakrijemo mane i iskoristimo prednost. Žao mi je što neki momci nisu mogli da odmore i rade kao ostali igrači tokom reprezentativne pauze. Pun sam optimizma i spreman sam da prihvatim pametan rizik.

- Mi igramo kod kuće, ovaj stadion branimo svim mogućim snagama. Da kažem da neću kalkulisati, lagao bih. Da se neću uplašiti, to je sigurno. A vi vidite na osnovu toga kako ćemo izaći. Kalkulisani rizik. Još razmišljamo da li će biti sa tri špica, da li sa dva ili sa jednim.

Karlos Karvaljal

- Nismo ušli u Ligu Evrope da bismo igrali nerešeno. Pokušaćemo da pobedimo, znamo da Crvena zvezda nije izgubila na svom terenu već 46 utakmica, još od 2019. i duela sa Bajern Minhenom. Volimo velike izazove, ne bojimo se nikoga. Imamo veliko poštovanje prema Crvenoj zvezdi, ali ćemo biti hrabri i pokušati da pobedimo - rekao je trener Brage u najavi ovog meča.

Očekivani sastavi

 

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Dragović, Degenek, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai, Ben, Dioni

Braga: Mateus, Oliveira, Tormena, Leite, Fabiano Silva, A. Orta, Al Musrati, Galeno, R. Orta, Martins, Ruiz

Sudar dva najveća favorita za prvo mesto u grupi. Crvena zvezda je blagi favorit sa kvotom 2,15 pošto kod kuće nije izgubila još od Bajerna. Dupla šansa 1X vredna je kvote 1,31. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Crvena zvezda – Braga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YYY

    16. septembar 2021 | 13:28

    Za Pavkova zamene nema i tačka!

  • Rasomon

    16. septembar 2021 | 13:58

    Ovo je najbolji sastav pa u boj krenite momci junacki!

  • Pkv

    16. septembar 2021 | 15:32

    Borjan Gobeljic ,Degenek ,Dragovic ,Rodic Sanogo, Kanga Ivanic ,Katai Ben ,Zivkovic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA