Srbija napredovala na FIFA rang listi, uprkos šokantnom remiju u Dablinu protiv Republike Irske

Sada smo na 28. poziciji na svetu

  • 0
fudbaleri srbije

Foto: MN Press

Posle dve pobede i jednog remija u septembarskom ciklusu, Srbija je napredovala na FIFA rang listi. Orlovi su savladali Katar sa ubedljivih 4:0, potom su bili bolji od selekcije Luksemburga rezultatom 4:1, a na kraju je usledio onaj šokantan remi sa Republikom Irskom u Dablinu, kada smo kontrolisali meč, a onda je došao autogol Nikole Milenkovića nakon što je Sergej Milinković-Savić napucao loptu u srpskog defanzivca.

Mogao bi taj rezultat da nam se obije o glavu kada se bude svodila konačna računica pred put u Katar, ali trenutno dobre vesti jesu da je naša zemlja sada 28. na svetu, što je pomak za jedno mesto u odnosu na prethodnu rang listu.

Naši fudbaleri sada imaju 1515,97 bodova, što je osam više u odnosu na prošlo stanje (1507,19). Zanimljivo je da je i Portugal napredovao, pa je sada sedmi, pošto je preskočio Španiju.

Što se tiče ostalih timova iz naše grupe, Republika Irska zauzima 50. poziciju, Luksemburg je na 94. mestu, a Azerbejdžan je na 117. mestu.

Prvih 10 najboljih reprezentacija čine Belgija, Brazil, Engleska, Francuska, Italija, Argentina, Portugal, Španija, Meksiko i Danska.

Video: Piksi: Sportska nesreća, možemo da budemo ponosni na fudbal koji igramo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA