Vezista Partizana Saša Zdjelar pred meč sa Anortozisom: "To je tim za respekt, ali idemo na pobedu"

Fudbal na Kipru napreduje, ulažu dosta u internacionalce i to se vraća rezultatima, napominje prvotimac crno-belih

  • 2

Kiparski fudbal, samim tim ni Anortozis, ne smeju da se potcene niti stave u "koš" sa našim ekipama, jer minulih godina ulažu i značajno napreduju, angažujući internacionalce, koji im polako podižu kvalitet i donose rezultate o čemu svedoči i Saša Zdjelar, koji je svojevremno igrao u Grčkoj i dobro poznaje prilike i u pomenutoj zemlji i na Kipru.

Prvotimac crno-belih ističe da je zato prvi meč u grupnoj fazi Lige konferencija veoma važan, jer pobeda donosi i samopouzdanje i mogućnost da se ostvari i naredni cilj u sezoni - plasman u drugu fazu takmičenja.

- Prva utakmica je uvek veoma bitna kako bi se grupna faza dobro počela. Gostujemo Anortozisu, koji je dobra, iskusna ekipa i zna da se takmiči. Poznajem dosta igrača iz vremana kada sam igrao u grčkoj ligi, a koji su sada deo kiparskog kluba. Pomenuću Lazarosa Kristodopulosa, koji je lider kiparskog tima. No, bez obzira, očekujem dobar meč Partizana i naravno pozitivan rezultat - kaže Saša Zdjelar.

Javnost u Srbiji malo poznaje kiparski fudbal, kvalitet tamošnjih timova, iako je poslednjih godina on u ekspanziji.

- Gledali smo snimke njihovih mečeva, ali lično poznajem tamošnju ligu, jer sam igrao u Grčkoj i znam da je fudbal na Kipru dobar, da napreduje iz godine u godinu. Imam prijatelje sa kojima sam pričao, dodatno se informisao i mogu da kažem da se radi o dobrom timu, za repekt. Dobro stoje defanzivno, organizovani su i nema sumnje, čim su se domogli grupe, imaju kvalitet.

Partizan - Santa Klara Foto: Nikola Tomić
  • Možete li da ih uporedite sa srpskim klubovima?

- Teško ih je porediti, jer imaju dosta stranaca, samim tim nije realno. Kod nas je taj broj limitiran i samim tim je teško povući paralelu.

Prvotimac Partizana je otkrio i da je pred njima veliki pritisak, te da ne žele da se zaustave samo na plasmanu, nego i da odu korak dalje.

- Pritisak je bio veliki, ali nije to ništa novo. Plasmanom u grupu Lige konferencija smo ispunili cilj i postavljamo nove. Prošli smo sve izazove u kvalifikacijama i planiramo već nešto novo, a to je prolazak grupe. Neće biti lako, jer grupa u kojoj smo možda nema zvučna imena, ali ima kvalitet i potrebno je da ostanemo fokusirani do kraja.

FK Partizan - FK Rad Foto: Marko Jovanović
  • Odvlači li Partizanu nedeljni derbi pažnju sa Anortozisa?

- Govorim u svoje ime, ne remeti me to nimalo, jer Anortozis je prvi po rasporedu, a derbi za tri dana. Razmišljamo svakako o derbiju, ponekad malo i pričamo, no, potrebno je da prvo fokus usmerimo na Kiprane, pa ćemo posle tome posvetiti pažnju.

Crvena Zvezda - Partizan Foto: Nikola Tomić

Kako je istakao i sam igrač Partizana, remi nije opcija, te će pokušati da dođu do sva tri boda.

- Uvek idem na pobedu, ni o čemu drugome ne razmišljam niti me zadovoljava - zaključuje Saša Zdjelar.

Podsetimo, meč između Anortozisa i Partizana je na programu u četvrtak, 16. septembra od 21 sata.

Video: Stanojević će na Kipru menjati tim zbog Večitog derbija u nedelju: Neke igrače ćemo rotirati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA