Još jedna velika legenda okačila kopačke o klin: Klas-Jan Huntelar objavio kraj igračke karijere

Posle Šalkea odlučio je da nema kuda dalje da ide

  • 0
Greece Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Danas je došao kraj još jednoj velikoj igračkoj karijeri. Nakon što je napustio Šalke na kraju prošle sezone, čuveni Klas Jan-Huntelar odlučio je da se penzioniše i da se više ne vraća na fudbalske terene.

O ovom su prvo pisali holandski mediji, a potom je njegov saborac, Rajan Babel takođe putem Tvitera poželeo čuvenom Huntelaru sve najbolje u zasluženoj penziji.

- Čestitke na velikoj karijeri, moj prijatelju. Bilo je zadovoljstvo igrati sa tobom. Želim ti svu sreću u životu posle fudbala. Srećno penzionisanje – reči su Babela.

Huntelar je napravio veliki povratak u Šalke prošle sezone, ali se on završio neslavno, pošto je nemački klub završio kao ubedljivo poslednji na tabeli i ispao u Cvajtu.

Međutim, Holanđanin je živa legenda ovog kluba pošto je na 249 nastupa upisao ukupno 128 golova u kraljevsko-plavim dresovima. Najveći deo došao je između 2010. i 2017. godine.

Karijeru je započeo u mlađim kategorijama kluba čudnog imena - VV H. En K. Potom je prešao u De Grafšap, da bi ga tu uočili skauti PSV-a, gde je upisao i prve seniorske minute. Igrao je za Herenven, Ajaks, Real Madrid, Milan i Ajaks pored Šalkea, gde je ostavio najveći trag.

Video: Đuranović promešao odbranu Novog Pazara i doneo prednost Kolubari

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA