≫ 

Stanković: Rekao sam da će doći momenat patnje, da će prestati i da će nakon toga sve biti lakše

- Braga je možda i bolji tim, ali nekada prihvatiš da budeš podređen i na kraju je taj rezultat bitan - kazao je strateg crveno-belih između ostalog

  • 13
Dejan Stanković Foto: Marko Jovanović

Video: Stanković: Braga je strašan tim, nismo odstupili! Rekao sam da će doći momenat kad ćemo mnogo patiti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković istakao je svoje zadovoljstvo pobedom nad Bragom.

- Ne znam da li vam je jasno koliko je ovo velika pobeda. Ne bih želeo da se igra sa našom inteligencijom. Braga je 4. tim u Portugaliji, igraju strašan fudbal. Nismo odstupili od naše formacije. Rekao sam da će doći momenat kada ćemo mnogo patiti, ali da će to prestati i da će nakon toga sve biti lakše. Velika pobeda, za klub i ove momke. Ovakva atmosfera se može doživeti samo na Marakani. Jedan vetar u leđa koji doprinosi mnogo. Marakana tu energiju treba da pretvori u adrenalin a ne u strah. Bio sam optimista, znao sam da mora mnogo stvari da se poklopi. Utakmica za utakmicu, da se odmorimo prvo - kazao je Stanković ujedno osvrnuvši se na meč sa Partizanom koji predstoji.

Potom je govorio o povredi Bena. Nije detaljisao.

- Stvari koje se dešavaju. Žao mi je za Bena. Ubeđen sam da je to napor nastavio posle onog paklenog ritma. Igrao za reprezentaciju, proputovao je pola sveta... Odigrao je korektno. Čekamo ga što pre.

Milan Rodić je, nekarakteristično za njega, postigao pogodak glavom i odigrao veoma dobar meč

- Drago mi je zbog njega i zbog svih momaka. Dali su i više nego što su mogli. Roda je imao umor stopostotan i uspeli smo da sačuvamo prednost i ostvarimo dobar rezultat.

Tajna uspeha protiv Portugalaca?

- Moralo je da se ima mnogo strpljenja, da se stoji iza lopte dobro. Izuzetno su brzi. Dobija se sa 11, gubi se sa 11. Mogao je neko drugi da pogreši. Mogao je neko drugi da reaguje. Takav pas može da se dogodi. Mnogi bi se poljuljali, povukli, ali naprotiv, dodali smo po gasu i znali da pobedimo.

Gol iz prekida što je bilo karakteristično za prošlu sezonu. Sada nije taj slučaj, ali dogodio se.

- Baš radimo na tome. Gol protiv ekipe gde si imao najmanje šanse da ga daš. Stamena, visoka ekipa, ali kada ideš na to da daš gol u 16 metara, a ne samo da popuniš taj prostor, onda ga i daš. Zvezdino najjače oružje nije prekid. Dobra tranzicija i još nešto što ne mogu da vam kažem...

Karlos Karvahal rekao je da je Braga zaslužila pobedu na ovoj utakmici, a Stanković to nije negirao.

- Braga je možda i bolji tim, ali nekada prihvatiš da budeš podređen i na kraju je taj rezultat bitan.

Eliminacija od Šerifa u borbi za Ligu šampiona još se oseća...

- Kada pogledam Šerif i sve njihove utakmice pre nas i posle nas sa Dinamom i Šahtjorom, mi smo ih možda stavili u najveći problem. Ovde smo ih sa 10 stavili na muke. Tamo smo primili gol iz ofsajda o kojem niko nije ni pisao, problem je bilo nešto dublje.

Video: Igrač Brage naseo na dribling Ivanića, pa napravio penal: Katai sa penala za novo vođstvo Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo je jedan

    16. septembar 2021 | 22:27

    STANKOVIC DEJAN, STANKOOOVIIICCC DEJJJAAAAAN!!!

  • Delija Sever

    16. septembar 2021 | 23:01

    I dalje pricas ovo je bilo losa igra,srecom smo dosli do pobede videces sta ce biti u derbiju.Tada ces se izvlaciti na umor a svi znamo da nam je igra losa.

  • 6+4+3=2

    16. septembar 2021 | 22:10

    koliko ces jos godina da nas izbacujes iz lige sampiona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA