Ben je nova Stankovićeva glavobolja za derbi: Pavkov skoro sigurno nije u 11, poznato ko je "bonus"

Povreda krilnog napadača sa Komorskih ostrva zadala je nove glavobolje Dejanu Stankoviću

  • 3
El Fardu Ben, Milan Pavkov, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Nema mnogo vremena Crvena zvezda da slavi veliku pobedu protiv Brage, jer je već u nedelju čeka 165. večiti derbi, u kojem ne sme da izgubi, kako joj Partizan ne bi pobegao na pet bodova razlike u prvenstvu, što je već ozbiljna prednost za Superligu.

Dejan Stanković na meču sa Bragom nije mogao da računa na Milana Pavkova, koji je doživeo povredu proteklog vikenda na meču protiv Proletera, a visoki napadač iz Begeča je pod znakom pitanja i za derbi.

Ipak, nova glavobolja za crveno-bele jeste i povreda koju je doživeo El Fardu Ben na meču sa Bragom, nakon čega je izveden sa terena.

Ben je propustio trening oporavka, na kojem je bio Milan Pavkov, koji je radio odvojeno od ekipe, ali na Marakani provejava optimizam kada je u pitanju oporavak devetke Zvezde za derbi. Teško je očekivati da će biti u startnoj postavi, jer nije imao pun trenažni proces, ali bi mogao da čeka šansu sa klupe.

Kada je Ben u pitanju, teško je očekivati da će Dejan Stanković rizikovati s njim od starta nakon što je povređen protiv Brage, pa i fudbaler sa Komorskih ostrva najverovatnije neće početi u startnoj postavi derbi, već je najviše čemu može da se nada klupa.

FK Crvena zvezda - FK Braga Povreda El Fardu Bena na meču sa Bragom; Foto: Marko Jovanović

Mesto startnog špica na derbiju trebalo bi da pripadne Dioniju, koji je u uzlaznoj formi, iako nije uspeo da postigne gol protiv Brage, ali je oduševio legendu crveno-belih Vladimira Petrovića Pižona.

U zavisnosti od formacije, biće poznato i da li bi Bena menjao neko od ofanzivnih igrača, poput Falka ili Rišaira Živkovića, ili će, u slučaju da se pojača odbrana, mesto "lažnog špica" mogao da zauzme Aleksandar Katai.

Zvezda ima problem kada je u pitanju pozicija "bonus" igrača, jer nema klinca koji odudara kvalitetom i koji se ustalio u startnu postavu, već se to mesto menja u zavisnosti od utakmica, pa nekada tu budu Eraković, golman Miloš Gordić ili Marko Lazetić.

Ipak, pošto Stanković sigurno neće rizikovati sa golmanom i napadačem na derbiju, gotovo je izvesno da će mesto u startnoj postavi zauzeti Strahinja Eraković, koji je već osetio čar večitog derbija, kada je prošle sezone bio starter na stadionu Partizana.

Ostaje samo pitanje da li će Stanković meč započeti u formaciji sa trojicom štopera pozadi, gde bi pored Erakovića igrali Dragović i Degenek, ili će Eraković na poziciju desnog beka, koju je igrao u nekoliko navrata igrao ove i prošle sezone.

Evo i jedne verzije kako bi mogao da izgleda sastav Zvezde za večiti derbi: (3-5-2) Borjan - Eraković, Dragović, Degenek, Gobeljić, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai, Dioni

Video: Stanković šamara Dionija i hrabri ga posle promašenog zicera pre gola Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ***

    17. septembar 2021 | 13:36

    Ако Ераковић буде у игри,дефинитивно примамо гол,а можда и два у првом полувремену.

  • Goran

    17. septembar 2021 | 16:57

    To sto Ben igra to moze i sa ulice da nadju.

  • Kiprani paori

    17. septembar 2021 | 22:41

    2 kao kuća...3+....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA