≫ 

Mihina sećanja na dolazak u Zvezdu: "Dan posle potpisa za klub su mi ukrali kola"

Aktuelni trener Bolonje prisetio se nekih "pikantnih" detalja tokom boravka u Beogradu iz šampionskih dana sa Zvezdom

  • 3
Promocija novog album Suzane Jovanović Foto: ATA Images

Srpski trener Siniša Mihajlović je bio istinska zvezda u vreme kada je sa crveno-belima "žario i palio" Srbijom, kasnije i Evropom. Meteorski uspon je sa sobom nosio sve moguće privilegije za šampione, jer su i njemu i ostalim igračima iz generacije koja je pokorila Evropu - gotovo sva vrata bila otvorena.

Ipak, tako nije bilo u danima kada je Miha stigao u Zvezdu. U decembru 1990. godine je potpisao za beogradski klub, "zadužio" tada "besnu mašinu" mazdu 323, a već sledeći dan imao je šta da vidi, odnosno da ne vidi - nepoznati lopovi su mu ukrali skupocenog četvorotočkaša.

Mihajlović je o tom detalju govorio za Zvezdinu televiziju.

- Dobio sam od Zvezde kola, mazda 323r, ona što se dižu svetla. To tad niko nije imao u Beogradu. Sećam se da sam ja hteo crnu boju, ali Cvele (Vladimir Cvetković, prim. aut) kaže crvena, kaće mi "nisi u Partizanu". I šta se desi: prvi dan mi ukrali kola, odma ih ukrali. Mislim se, nije krenulo dobro.

Bio je to neprijatan Mihin početak u prestonici, ali kako je vreme odmicalo, a Zvezda se penjala ka vrhu Evrope, na kraju i osvojila KEŠ, Mihajlović je bio jedan od sportskih heroja nacije.

I tada, na vrhuncu slave, desio mu se isti peh - ukrali su mu kola. Ali, sa drugačijim epilogom od onog prvog.

- Ukrali su mi kola, bmw, i ja tih dana pričam za novine kako su mi sinoć ukrali kola. Posle dva dana mi zvone na vrata, ja otvorim, i vidim momka koji mi kaže "ovo su ključevi od vaših kola, nismo znali da su tvoja. Napravili smo ti staklo, napunili rezercvoar". Vidim stvarno moja kola - u neverici je tad bio Miha da su mu lopovi zapravo vratili sutomobil, iz prostog razloga jer je on bio heroj nacije.

Mihajlović je takođe otkrio da nikada nije želeo da ide iz Zvezde, ali je poslušao savet tadašnjeg direktora Vladimira Cvetkovića da je to najbolje za sve, jer je Srbija bila pod sankcijama, a srpski fudbal amputiran iz evropskih takmičenja.

Naredna stanica za Mihu bila je Italija, jedina zemlja gde je, osim Srbije i Zvezde, kako je priznao, imao ambiciju da igra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srki

    18. septembar 2021 | 01:28

    Jel to Miha dolazi u Zvezdu, pretposavka, jer se dosta pise o njemu.

  • bokus

    18. septembar 2021 | 13:00

    Живи били па видели!Миха је следећи Звездин тренер, одмах кад Станкеља добије ногу! Можда већ после дербија!🤣🤣Сад ће брдо минуса……

  • Ile

    18. septembar 2021 | 06:50

    Koga to boli uvo smaras

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA