≫ 

Deki pre derbija hvalio Gobeljića, traži pobedu u Humskoj: "Ne mogu oni nas da iznenade"

U taboru šampiona problem su povrede Bena, koji je van stroja, i Pavkova, koji možda bude u igri

  • 17
Dejan Stanković

Foto: Marko Jovanović

Braga je arhivirana, sledi još važnije po crveno-bele, derbi sa Partizanom na njegovom bunjištu gde Zvezda poslednjih godina i ne može da se pohvali najboljim učinkom. Mečevi u Humskoj su velikom broju slučajeva išli na ruku Partizanu, pa je i to motiv za šampiona da na terenu najjačeg rivala u Srbiji pokaže da je najbolji u državi.

Jedno je sigurno, Zvezda u Humsku ide bez udarnog startera Bena, možda ne bude ni Pavkova...

- Znate i sami, derbi, nešto na šta Srbija treba da bude ponosna. Zvezda i Partizan krče put, da imamo možda i direktne učesnike u Ligi šampiona. Ben nije u konkurenciji, Pavkova ćemo videti da spremimo za derbi. Koga nema bez njega moramo, iskoristićemo i današnji dan da se taktički pripremimo. Ne može sve da se predvidi, ali derbi nam dolazi u dobrom momentu nakon pobede nad Bragom - kaže Stanković.

Taktika jeste važna, za derbi može biti i presudna, ali ništa toliko ne može da odredi ishod meča večitih kao srce.

- Složio bih se, ne vidim da možemo da iznenadimo jedni druge. Ne verujem da oni nas mogu da iznenade na postavkom, kao ni mi njih, mogu da zamene "glavu za glavu" igrača za igrača, ali neće biti nikakvih iznenađenja. Dosta utiče psihološki faktor, loš rezultat u derbiju se doživljava baš kao poraz. Posebno kada ste navijač, neko ko voli klub, teško se prihvate. Tako da ćemo uraditi sve da se sa pozitivnim rezultatom vratimo iz Humske.

Dejan Stanković

Foto: Marko Jovanović

Pobeda je jedino o čemu razmišljaju u Ljutice Bogdana.

- Mislim da u derbiju ne može da se kaže - danas idem na iks. Mnogo poštujem rad Saleta Stanojevića, izdigao je svoju ekipu. Nije to u našem mentalitetu. Kao i oni, idemo na pobedu.

Stanković je iskoristio priliku da pohvali igru defanzivca koji često ume da bdue na stubu kritika zbog sporadičnih kikseva.

- Ja bih pre svega pohvalio Gobelju, koji je čuvao njihovog najboljeg igrača. Mnogo je bilo zahtevno, ali on je odlično odradio posao. Dioniju je vreme da krene da realizuje te šanse. Uvek sam bio direktan sa svojim igračima. Špic Zvezde od dve šanse daje dva gola, a kada nema šansu, onda mora da je "izmisli". Ali zadovoljni smo njegovim radom i zalaganjem. Morao je bez priprema da uđe u sezonu. Verujem u njega i sve momke. Jednog momka će izbaciti cela grupa, grupa daje najboljeg.

Važna tačka taktike za ovakav meč su i prekidi koji su znali da budu zkata vredni za crveno-bele.

- Mnogo radimo na tome, na utakmicama sitnice odlučuju. Tu se pravi prevaga, ja sam zadovoljan kako funkcionišemo sa prekidima. Radimo dosta na tome, na tim detaljima. I verujem da ćemo biti sve efikasniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igi

    18. septembar 2021 | 15:50

    Gobelju mozes da hvališ kad ode.Ali nije niko budala da ga kupi, i da ga poklonimo niko ga nece. Uzas od igraca, katastrofa ljudska.

  • Oki

    18. septembar 2021 | 14:59

    Ako je gobeljić igrač ja sam doktor.....

  • Cc

    18. septembar 2021 | 14:48

    Zato i nemas pojma jer ti igraju pankov i gobeljic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA