≫ 

Senzacija u Mančesteru: "Sveci" otkinuli bod Sitiju, Liverpul i Arsenal sigurno slavili

Interesantan dan u engleskom fudbalu

  • 0
Mohamed Salah

Foto: Tanjug/Ap

Premijer liga je nastavila takmičenje utakmicama petog kola, iako je na programu bio velik broj utakmica, nije to opravdano golovima. Najviše golova je viđeno u Noriču, gde je gostujući Votford slavio sa 3:1, dok je jedina utakmica bez pogodaka viđena u Mančesteru, gde je ekipa Sitija remizirala protiv Sautemptona.

Fudbal u Engleskoj još jednom pokazuje zašto je njihova liga najbolja na svetu, ali i zašto je najzanimljivija za gledanje.

Dan su otvorile ekipe Vulverhemptona i Brentforda gde je centralna figura meča bio napadač londonske ekipe Ajvan Toni.

Brentford je slavio sa 2:0, prvi pogodak je delo upravo Tonija iz penala, dok je za drugi gol asistirao Mbeumu. Ovom pobedom je Brentford uspeo da se popne na deveto mesto na tabeli.

Ajvan Toni, Brentford

Printskrin: Twitter / ESPNFC

Već u terminu od 16 časova, na teren je izašlo još osam ekipa.

Liverpul je dočekao Kristal Palas, Arsenal je išao na noge Barnliju, Votford je putovao u Norič, dok je Siti ugostio Sautempton.

"Redsi" iz Liverpula su se mučili sa završnicom, nisu uspeli da dođu do pogotka sve do 43. minuta, kada je Mane iskoristio jedan odbitak i poslao loptu u mrežu Vinsena Guajite. Pre njega, izglednu priliku je imao i Diogo Žota, ali je sa tri metra pucao daleko iznad gola.

Poslednjih petnaest minuta je donelo znatno bolju završnicu Liverpula, te su Salah i Nabi Keita uspeli da postignu golove za 3:0.

Liverpool, Tottenham

Foto: Tanjug/AP

Veliko iznaneđenje je viđeno u Mančesteru, gde Siti nije uspeo da savlada Sautempton, te je to ostao jedini meč bez golova tokom ovog dana.

Arsenal deluje kao da je malo konsolidovao svoje redove, upisali su i drugu pobeduu Premijer ligi. Ovoga puta su slavili protiv Barnlija sa 1:0, a jedini pogodak je bio delo Martina Odegarda. Lepe vesti za navijače Arsenala, koji su počeli da napreduju na tabeli, iako imaju veoma lošu gol razliku (2:9).

Još jednu sjajnu partiju su zabeležili fudbaleri Votforda, koji su slavili u Noriču sa 3:1. Prvi gol za Votford je postigao Denis, dok su preostala dva bila deo Ismaela Sara. Jedini pogodak za Norič postigao je Temu Puki.

Rezultati:

Vulvs - Brentford 0:2

(Toni 28. min, Mbeumo 34. min)

Barnli - Arsenal 0:1

(Odegard 30. min)

Liverpul - Kristal Palas 3:0

(Mane 43. min, Salah 78. min, Keita 90. min)

Mančester siti - Sautempton 0:0

Norič - Votford 1:3

(Puki 35. min - Denis 17. min, Sar 63. min, 82. min)

Video: Strašna akcija Spartaka u 3 poteza: Jošimura na prvu asistira, a Todorovski iz prve cepa mrežu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA