≫ 

Partizanov sastav za derbi: Stanojević ne menja tim koji pobeđuje

Tinjaju dileme na poziciji drugog zadnjeg veznog i napadača, gde se čeka epilog sa Rikardovom povredom

  • 14
FK Partizan SASTAV

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana saznaće tek u toku sutrašnjeg dana ko će se od njih naći u prvom timu za 165. večiti derbi protiv Crvene zvezde (18.00 Arena sport), jer je trener Aleksandar Stanojević odlučio da konačni sastav do poslednjeg trenutka ne otkrije ni ekipi, samim tim ni javnosti i navijačima.

Neke izbore trenera crno-belih ipak nije teško predvideti, mada postoji mala dilema u vezi sa statusom napadača Rikarda Gomeša, koji je na minuloj utakmici sa Anortozisom, u Ligi konferencija, doživeo povredu zgloba zbog koje je ranije napustio teren.

Pod pretpostavkom da Rikardo bude fit za sutrašnji duel sa najvećim rivalom, a sva je prilika da će tako i biti, Stanojević ne bi trebalo da ima previše dilema u sklapanju kockica za derbi, jer pomenuti meč nije samo stvar fudbalskog umeća, već i želje, borbenosti, fizičkog napora i čeličnih živaca, pa se ne uklapaju se baš svi u taj kalup.

No, pođimo od odbrane, u kojoj će, verujemo, biti izvršena samo jedna promena u odnosu na utakmicu sa Anortozisom. Biće to na poziciji levog beka, gde bi Ivana Obradovića trebalo da zameni Slobodan Urošević.

Stanojeviću na pomenutoj poziciji na Kipru bio potreban defanzivac ofanzivnijih karakteristika, umešan sa loptom kao vezni fudbaler, dok mu za fizički zahtevnu utakmicu kao što je predstojeći sa Zvezdom više igra fajter u liku Uroševića. Pomenuti fudbaler ima već mnogo derbija u nogama i u odnosu na kolegu razlikuje ga defanzivna čvrstina, odličan skok, ali i činjenica da je u najvažnijem meču srpskog fudbala retko bio ispod očekivanog nivoa.

Sve ostale pozicije su mahom predvidive, od golmanske na kojoj će prednost imati Aleksandar Popović, preko mesta desnog beka koje je rezervisano za Aleksandra Miljkovića, te tandema centralnih defanzivaca koje Stanojević ne menja - Igora Vujačića i Siniše Saničanina.

Partizan - Santa Klara

Foto: Nikola Tomić

Kada je u pitanju vezni red, tri pozicije su sto odsto sigurne. Jednu je otkrio sam Stanojević rekavši na konferenciji za medije da će kapiten Lazar Marković sigurno biti starter (desno krilo), druga je jedna od dve pozicije zadnjeg veznog gde će sigurno početi Saša Zdjelar, dok će uz levu aut-liniju morati da startuje Nemanja Jović kao jedini bonus. Iako bi se struka, da nije besmislenog pravila FSS, verovatno ovoga puta odlučila sa iskusnijeg Kvinsija Meniga, koji je "leteo" terenu na Kipru.

Mesto drugog zadnjeg veznog će u velikoj meri zavisiti od plana utakmice, ali i od stanja male povrede Miloša Jojića sa kojom je kuburio i pred Anortozis. Ukoliko sve bude u redu, očekuje se da Jojić uz Zdjelara počne meč, jer taj tandem ima prednost od početka sezone i pokazalo se da dobro funkcioniše.

Kvinsi Menig, FK Partizan

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Promena pozicija? Teško...

 

Stanojević je kroz smešak pred medijima najavio i mogućnost promene pozicije nekim fudbalerima, gledajući ka Lazaru Markoviću i to bi moglo da znači da razmišlja o novom organizatoru igre umesto Bibrasa Natha. To bi značilo da Izraelac ostane na klupi, kapiten se pomeri u centralni deo, a Menig ipak počne na krilu (ali desnom), što i nije loša opcija, jer bi ekipa u tom slučaju značajno dobila na brzini i lakše izlazila u presing nego kada je Natho na terenu.

Partizan - Santa Klara

Foto: Nikola Tomić

Ipak, to bi podrazumevalo novo preslaganje kockica, a utakmica poput derbija ne trpi improvizaciju, sem ako nije iznuđena, a pogotovo ne ukoliko nije uigravana. Zato verujemo da će trener ostati pri timu koji je do sada izneo najveći teret i, što je najvažnije - pobeđivao, a da će u toku meča možda pripremiti neko iznenađenje.

Što se napada tiče, ukoliko bude spreman, a veruje se da hoće, Rikardo Gomeš će zauzeti svoju poziciju. U suprotnom, Stanojević ovoga puta ima više opcija da ga zameni, od Meniga koji se odlično snalazi kao najistureniji napadač, preko Filipa Holendera, kome uloga takođe nije strana, pa i kapitena Markovića u nekoj računici...

Video: Stanojević očekuje Rikarda u timu za Večiti derbi: Zvezda je opasna u tranziciji, ima brzinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA