≫ 

Sve što bi trebalo da znate o 165. večitom derbiju? Očekivani sastavi, ko ne igra, ko je favorit...

Vreme je za najveći fudbalski spektakl u Srbiji...

  • 25
164. večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Posle važnih pobeda koje su ostvarili u četvrtak veče u Evropi, Partizan i Crvena zvezda će u nedelju popodne odmeriti snage u 165. večitom derbiju!

Crno-beli su posle duže vremena lideri na tabeli, imaju dva boda više od aktuelnog šampiona, ali je činjenica da se oba tima nalaze u odličnoj formi. LJubitelji fudbala definitivno očekuju spektakl u Humskoj, a Telegraf vam donosi najbitnije informacije kako bi lakše pratili ovaj susret.

Ko sudi?

Pravdu na 165. večitom derbiju deliće Novak Simović, a njegovi pomoćnici kraj aut linija biće Nikola Đorović i Miloš Simović, dok će četvrti sudija biti Miloš Milanović. U VAR sobi sedeće Srđan Jovanović i Uroš Stojković.

TV prenos

Meč između Partizana i Crvene zvezde igra se od 18 sati na stadionu u Humskoj, a duel možete da pratite uživo na kanalu Arena sport 1.

Forma ekipa

Oba tima u derbi ulaze osokoljenim pobedama u Evropi. Zvezda je slavila protiv Brage u Ligi Evrope (2:1), dok je Partizan u LIgi konferencija pobedio Anortozis na Kipru sa 2:0.

Što se tiče domaćina, on ove sezone na 14 utakmica imao samo jedan poraz - onaj od Santa Klare u prvom meču plej-ofa LK. U šampionatu su maksimalni, dok Zvezda ima jedan remi sa Vojvodinom na otvaranju Superlige. Takođe, i dva poraza u Evropi, od Kairata i Šerifa.

Ko je favorit po kladionicama?

S obzirom na to da se Partizan nalazi u sjajnoj formi i da su prvi na tabeli, ovaj večiti derbi praktično i nema favorita. Kvote se razlikuju od kladionice do kladionice, za sada je ko+vota zna pobedu Zvezde nešto manja - 2.70, na nerešeno je 3.25, dok je na trijumf crno-belih 2.85

>>> Posle mnogo godina Partizan danas (18.00) ulazi u večiti derbi kao lider Superlige. I crno i crveno-beli slavili su u Evropi u četvrtak i postoje svi uslovi za dobar fudbal. Kvota na Partizan je 2,85, na Zvezdu 2,70, na iks 3,25, a na 3+ 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Zvezda.

Međusobni susreti

Crvena Zvezda - Partizan Foto: Nikola Tomić

Do sada su se večiti u prvenstvu sastali 164 puta i Zvezda je ta koja ima pozitivan skor. Crveno-beli su od ukupno 164 utakmice pobedili na 64 susreta, uz čak 228 postignutih golova, 52 puta do sada se meč završio nerešenim ishodom, a 47 puta je slavio Partizan.

Poslednji duel odigran je prošle sezone u okviru finala Kupa Srbije. Pošto nije bilo golova u regularnom delu utakmice, pobednika su odlučili jedanaesterci posle kojih je Zvezda slavila sa 4:3. Junak penal serije bio je kapiten crveno-belih Milan Borjan.

Zvezda je poslednji put u Humskoj slavila u februaru 2016. godine, na 150. večitom derbiju, kada su Ibanjez i Vijeira pogodili za preokret i 1:2. S druge strane, Partizan je u prvenstvu poslednji put slavio 2019. na svom terenu (2:0).

Očekivani sastavi

Partizan: Popović, Miljković, Saničanin, Vujačić, Urošević, Natho, Zdjelar, Jojić, Marković, Jović, Gomeš.

Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Dragović, Degenek, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai, Živković, Dioni.

Glavni aduti na terenu

Crvena Zvezda - Partizan Foto: Nikola Tomić

Partizan velike nade polaže u Rikarda Gomeša koji je dao 13 golona na 14 utakmica u svim takmičenjima. Takođe, dosta će zavisiti i od raspoloženja Birbasa Natha, kao i kapitena Lazara Markovića. Što se tiče defanzive, Saša Zdjelar verovatno drži ključ u sprečavanju gostujućeg tima da igra sviju igru.

Zvezda će se definitivno najviše osloniti na Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, dok će kreacija na sredini terena zavisiti od Kange. S druge strane, Aleksandar Dragović će imati veliki posao da zaustavio Rikarda.

Zdravstveni bilten

Partizan ima malih problema sa povredom Rikarda, ali bi gorostasni napadač trebalo da primi injekciju i zaigra od prvog minuta. Sejduba Suma neće biti u konkurenciji za crno-bele.

El Fardu Ben definitivno preskače ovaj duel, dok će Pavkov krenuti sa klupe ukoliko lekarski tim odluči da je spreman.

Reč trenera

Aleksandar Stanojević (Partizan):

- Drago mi je što možemo da uđemo u derbi u situaciji gde ne može protivnik da se odlepi od nas, da smo konkurentni za titulu i to je za mene najvažnije. Da budemo u trci za šampionsku krunu. Inače, pet bodova prednosti ranije nije bilo garant titule, gubile su se i veće razlike. Imamo još dosta jakih utakmica, tako da i da pobedimo, sigurno je da nećemo več u osmom kolu osvojiti pehar.

Finale kupa Srbije, Derbi Foto: Nikola Tomić

- Prošle sezone negde nismo imali sreće, negde se zasluženo završilo na takav način. Ovde u Humskoj smo pred kraj primili gol. Nadamo se da će sada biti drugačije, igramo na našem stadionu, ovde je uvek posebna emocija. Imamo iza nas period od godinu dana, dosta toga smo uradili, imamo neke načine na koje igramo i pravimo igru... Lakše mi je sada nego što je tada bilo. Želim da naši navijači osete našu emociju na terenu i naravno da ćemo ići da pobedimo. Prošle sezone su se derbiji igrali bez nekog velikog značaja, a sada imamo šansu da budemo sa njima u borbi za titulu do kraja

Dejan Stanković (Crvena zvezda):

- Derbi je nešto na šta Srbija treba da bude ponosna, pogotovo u poslednje vreme, jer kao što svi mogu da vide i Zvezda i Partizan krče put domaćeg fudbala da u Evropi imamo možda i dva direktna učesnika u Ligi šampiona, ako ne to, onda bar skraćene kvalifikacije, gde će biti dosta lakše. Što se tiče nas, Ben je povređen, a pokušaćemo da osposobimo Pavkova da odigra bar neki minut, ali kao što sam rekao i pred Bragu - koga nema, bez njega se mora.

- Igra se na svaka tri dana, iskoristićemo i ovo danas za analizu da se što bolje spremimo i taktički postavimo kako želimo. Znate i sami, derbi ne može da se prognozira, ali dolazi u dobrom momentu za nas. Pobeda protiv Brage daje sigurnost i samopouzdanje i optimista sam.

>>> Mančester Junajted je šokantno izgubio od Jang Bojsa u Ligi šampiona, a danas (15.00) ga očekuje nimalo lako gostovanje Vest Hemu. Kvota na dvojku je 1,85, na iks 3,70, a na keca 4,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Vest Hem - Mančester Junajted.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    19. septembar 2021 | 09:36

    Čitam komentare grobosa i ne mogu da verujem .Pa vi ste stvarno prsli skroz .U fazonu ne igra nam Suma to je namerno da Zvezda pobedi, o moj bože za vas nema leka.....

  • Markoni

    19. septembar 2021 | 09:22

    Zvezda malo bolja. Nereseno ce biti 0-0 ili 1-1 uz 1000 prekida i faulova

  • Petar

    19. septembar 2021 | 08:58

    Svaki novi derbi je sve dosadniji da budem iskren.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA