≫ 

Dušan Tadić ušao u istoriju holandskog fudbala

Nestvarne brojke kapitena za samo tri godine

  • 1
Dušan Tadić

Foto: AP/Tanjug

Kada je 2018. napustio Premijer ligu i pojačao Ajaks, mnogi su mislili da je za Dušana Tadića to korak nazad u karijeri! Međutim, tri godine kasnije, kapiten reprezentacije Srbije ušao je u istoriju holandskog fudbala!

Naime, Tadić je u subotu veče dao gol u ubedljivoj pobedi Ajaksa nad Kamburom (9:0), ali ono što je bitnije jesu dve njegove asistencije kojima je postao prvi igrač u Erediviziji koji je stigao do trocifrenog broja uspešnih dodavanja koja su prethodila golu.

Tadić je i do sada bio najbolji asistent Eredivizije u istoriji, dok je iza njega nekadašnji saigrač Hakim Zijeh sa 87. Zatim slede Dirk Kajtz (78), Lase Šene (67) i Bergvijs i Romedal sa po 64 asistencije.

 

Što se tiče samog Ajaksa, Kopljanici su trenutno prvi sa 13 bodova (četiri pobede i remi), ali vredi pomenuti da PSV ima meč manje i 12 bodova pred nedeljni duel sa Fejenordom.

>>> Posle mnogo godina Partizan danas (18.00) ulazi u večiti derbi kao lider Superlige. I crno i crveno-beli slavili su u Evropi u četvrtak i postoje svi uslovi za dobar fudbal. Kvota na Partizan je 2,85, na Zvezdu 2,70, na iks 3,25, a na 3+ 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Zvezda.

>>> Karlo Anćeloti je veliki trener - vidi se to i ove sezone: Real je u prva četiri kola dao 13 golova, ima 10 bodova, i večeras (21.00) raspoložen ide na noge Valensiji. Kvota na dvojku je 2,00, na kombinazziju 2&3+ 2,95, a na duplu šansu 1X 1,89. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Valensija - Real.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    19. septembar 2021 | 12:16

    RESPECT! Prelazak u Ajaks mu je najbolji potez u karijeri!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA