≫ 

Pet minuta haosa u Londonu: De Hea odbranio penal u nadoknadi, Lingardova golčina za radost Đavola

Brajton nastavlja da melje rivale i za sada je samo Everton pronašao lek za Galebove

  • 0
FK Mančester junajted, Bruno Fernandeš i Džesi Lingard Foto: Tanjug / AP

Kakvo ludilo u Londonu! Junajted je nakon fantastične završnice uspeo da sačuva sva tri boda protiv Vest Hema, a glavni i odgovorni za tako nešto bili su Lingard i De Hea. Prvi je u 90. minutu postigao pobedonosni gol, a drugi je odbranio penal samo dva minuta kasnije - 1:2 (1:1).

Meč dva Junajteda - Vest Hema i Mančestera, počeo je prilično neočekivano. Tri odlična napada imali su Čekićari preko Džeroda Bouvena, a njihova inicijativa se "isplatila" tačno na isteku pola časa igre.

Šutirao je Said Benrama van kaznenog prostora nakon dodavanja Bouvena, lopta je okrznula nekoga u odbrani Đavola i skrenula loptu tako da David de Hea nije mogao ništa da uradi.

Međutim, nije dugo potrajala radost na Olimpijskom stadionu u Londonu. Samo pet minuta kasnije pojavio se Kristijano Ronaldo, koji je na dodavanje Bruna Fernandeša prvo šutirao u golmana Čekićara, a potom je iz odbitka ipak uspeo da ga savlada za poravnanje.

U drugom poluvremenu bilo je daleko mirnije. U obe "interesantne" situacije u centru pažnje bio je Kristijano Ronaldo, prvo u 47. minutu kada je golman odbranio njegov udarac, a potom i u 77. minutu kada je Martin Etkinson odlučio da ne dosudi penal.

Junajted je na kraju imao dva neočekivana junaka - Džesija Lingarda i Davida de Heu, a sa druge strane Vest Hem je imao velikog tragičara, koji je ujedno i legenda kluba - Marka Noubla. Đavoli su prvo došli do vođstva u 90. minutu preko pomenutog Lingarda, koji je u prethodnom meču protiv Jang Bojsa poklonio pobedu Švajcarcima, a onda i vrhunac drame.

Luk Šo je igrao rukom u šesnaestercu, sudija Martin Etkinson dosudio je penal, a Mojes je uveo Noubla samo kako bi izveo kazneni udarac. Pročitao ga je David de Hea i ipak sačuvao tri boda.

A kakav smo meč videli u Brajtonu! Galebovi su pobedom nad Lesterom potpuno neočekivano iskočili na treće mesto na tabeli, čime su potvrdili da ove sezone možda mogu da se izbore i za mesto u Evropi - 2:1 (1:0).

Da se Brajton uopšte ne šali ove sezone videlo se još u prvom poluvremenu meča. Domaći su daleko bolje otvorili susret od Lisica i u 14. minutu Nil Mope je izblokiran u poslednjem trenutku. Samo šest minuta kasnije, Solomon Marč je "pucao" pravo u Kaspera Šmajhela.

Ali, ekipa sa juga Engleske ipak je uspela da stigne do pogotka u prvom delu utakmice i to sa bele tačke. Janik Vestergor igrao je rukom u kaznenom prostoru, Stjuart Atvel konsultovao se sa VAR sobom i potom dosudio kazneni udarac, koji je bez većih problema realizovao Nil Mope u 35. minutu.

Samo pet minuta po početku susreta, Deni Velbek je duplirao vođstvo Brajtona. Našao se na pravom mestu u kaznenom prostoru posle centaršuta Trosara i glavom smestio loptu u mrežu. Delovalo je da tada nema povratka natrag za Lisice.

Međutim, gostujuća ekipa je do vazduha došla prilično brzo. Već u 61. minutu videli smo odličnu saradnju Jurija Tilemansa i Džejmija Vardija koju je golom "okončao" engleski napadač, a samo šest minuta kasnije moglo je biti i nerešeno da se VAR soba nije umešala i rekla da je Lukman zatresao mrežu iz ofsajd pozicije. U 86. minutu poništen je i Ndidijev gol koji je postignut iz još jedne nedozvoljene pozicije.

Može se reći da Lester nije imao sreće na ovom meču, ali je Brajton i te kako zaslužio da na osnovu prikazanog osvoji tri boda na "Ameksu".

Video: Ronaldo prvi put u dresu Junajteda posle povratka: Vratio sam se kući, jedva čekam prvu utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA