Sudijski ekspert o derbiju: Partizanu opravdano poništen gol, nije bilo faula pre pogotka Kataija

Zdravko Jokić pričao je za Arenu Sport

  • 33
Zdravko Jokić Foto: Arena Sport

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su nerešeno (1:1) na stadionu u Humskoj ulici. Nakon što je Bibras Natho doveo crno-bele u vođstvo, Aleksandar Katai poravnao je rezultat i tako ostavio "nepromenjeno" stanje na tabeli Superlige sa +2 za večerašnjeg domaćina u odnosu na večitog rivala.

Mnogo polemike se na samom meču vodilo o suđenju Novaka Simovića. Poništen gol Partizana, eventualni crveni karton u nadoknadi, faul pred izjednačujući pogodak Zvezde i mnogo drugih situacija - sve to bila je tema za razgovor sa Zdravkom Jokićem, sudijskim ekspertom na televiziji Arena Sport.

On ističe da je Novak Simović imao sasvim dobru utakmicu, a pohvalio je njegov stav tokom prvog poluvremena kada je puštao da igra "teče".

- Slično prošlogodišnjem suđenju. Počeo je dobro, preskakao je male prekršaje, čime je doprineo da igra dobije na tempu. U drugom poluvremenu su došle situacije gde je morao da donosi važne odluke. Bilo je drugačijih viđenja i bilo je nervoze na terenu. Mislim da je generalno dobro odsudio utakmicu. Ono što šira publika ne zna jeste da je održan seminar u Beču sa sudijskom komisijom UEFA. Dosta se pričalo o prekršajima sa strane i sa leđa. Sa leđa kada se krene je uvek prekršaj, ali je bitan i uticaj na igru - počeo je Jokić.

Već tokom prvog poluvremena, ekipa Partizana mogla je da dođe do izgledne situacije da Miloš Simović nije podigao zastavicu za ofsajd. Iako nije najsigurnije da li je on postojao, pomoćnik je podigao zastavicu. Zdravko Jokić je uputio manju kritiku.

- Kada se radi o obećavajućem napadu, a ovo je takva situacija, onda se čeka i ne prekida se akcija. Da je ovaj igrač još više krenuo ka lopti, onda bi bila velika greška da je prekinuo.

Tražili su crveno-beli penal u prvom poluvremenu utakmice nakon pada Ivanića. Zdravko Jokić istakao je da o tome nema govora, jer je ovaj svakako bio u ofsajdu.

- Ovde je sve u skladu sa kriterijumom koji je postavio. Ivanić je bio u ofsajd položaju, on je u nedozvoljenoj poziciji bio pre toga, tako da penal ne bi ni bio dosuđen.

A onda se dotakao još jedne, možda i najspornije situacije. Da li je Partizanu opravdano poništen gol zbog prekršaja Uroševića?

- Zakačio je stopalo. Tu je bio kontakt, to je bio prekršaj. Prethodno nije bio faul. Sam dodir đonom se video - analitično će Jokić.

Video: Poništen gol Partizanu, ovo će izazvati prepucavanja: VAR potvrdio odluku Simovića da je bio faul

Igrači Partizana bunili su se i posle gola Zvezde. Smatrali su da je postojao kontakt i prekršaj, pre nego što je lopta došla do Kataija.

- Simović je dobro video tu situaciju. Videćemo ovde da su ruke bile na telu igrača, bez čvrstog držanja. Imamo situaciju da igrač Partizana za gaćice drži fudbalera Zvezde.

Video: Zvezda stiže do izjednačenja u derbiju: Ko drugi nego Katai, ostavili su ga samog na petercu

U nadoknadi je Partizan mogao da ostane sa igračem manje, ali Zdravko Jokić kaže da je Simović dobro procenio situaciju i odlučio da oba tima derbi završe sa po 11 igrača na terenu.

- Start je na tetivu, intenzitet je postojao. Zavisi... Deluje mi da zajedno klizi, da pomera nogu. Simović to može odlično da vidi. Nije bio direktan udarac na nogu - zaključuje Jokić.

Video: Stanković objasnio uvođenje debitanata: Pomoćnici su pali u nesvesti ali deca su donela izjednačenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA