"Niko još nije uzeo titulu u avgustu i septembru": Stanković poručio da prava borba tek sledi

Trener Zvezde ponosan na decu kojoj je dao šansu

  • 11

Derbi je zadovoljio i one najprobirljivije ukuse, sve je proteklo u skladu sa fer-plejom, bilo je i dobrog fudbala, golova, neizvesnosti, bez incidenata na terenu i na tribinama, pa moramo pohvaliti sve aktere za sportsko i ljudsko držanje.

Trener Zvezde Dejan Stanković podvukao je još jednom da u utakmicama ovakvog tipa, kada srce gori, nema pravila da pobeđuje bolji, da gubi gori.

- Derbi kao i svaki, ne znaš na koju stranu će da ode. Prvo poluvreme je bilo takvo da smo imali kontrolu utakmice sa jednom, dve šanse, prečku i Dionija "jedan na jedan", a Partizan par kontra napada, ali imali smo kontrolu. Nisam osećao da smo imali neki problem, i kao što često biva, derbi odvuče na jednu stranu... Desio se grom iz vedra neba. Gol koji nisi očekivao, to je lanac nekih greškica, uvek kažem da detalji odlučuju derbi, i ne možeš da pustiš bilo koga da šutira. Može neko da skrene loptu, da prođe ispod nogu kao što je bilo, neko od naših igrača mora da izađe u blok - aludira na reakciju odbrane kod gola Natha Stanković.

Nije propustio priliku Stanković da još jednom pohvali klince kojima je dao šansu i da kaže koliko je ponosna na taj trenutak.

- Drugo poluvreme je bilo, onako, malo lošije. Lošiji start sa naše strane. Napravili smo izmenu, jer smo imali peh. Nisam želeo da kukam ni pre ove utakmice, Pavkov i Ben su bili "u autu", Žile (Rišairo) je pokušao da se zagreje, ali sto posto nije mogao, pa je ušao mali Lazetić. Hteli smo da nastavimo sa dva špica i tako je i bilo. Partizan je imao jednu, dve šanse, i onda smo polako čekali svoj momenat. Mogu samo da čestitam našoj deci, čupi Erakoviću, malom Staniću u Lazetiću, to su sve deca. Večeras sam stvarno ponosan na njih. Ušli su dobro u meč, Čupa počeo dobro... I da sam imao još neku decu još bih ih ubacio, verujte mi.

FK Partizan - FK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

Samo jedno Deki zamera igračima...

- Korektan derbi sa naše strane, moglo je samo malo više karaktera da bude, malo u nekim prelomnim momentima utakmice da imamo jači karakter, ali sve u svemu, uspeli smo da okrenemo, da izjednačimo. Naravno da nikome nije u interesu nerešen rezultat, ali igra se već za par dana tako da imaćemo šansu i mi i Partizan da idemo na pobedu već u sledećoj utakmici.

Za večite nema odmora, ide kratah predah pa novi domaći i evropski izazovi.

- Utakmica protiv Brage je bila dosta zahtevna, mnogo smo se potrošili i fizički i emotivno... Ok, ima još utakmica, biće i derbi. Mislim da je onaj letnji ritam je bio paklen, još to vučemo, ali nema kukanja, idemo dalje. Voždovac dolazi, pa idemo u Novi Pazar, ide i Metalac, to su sve utakmice koje su nam dostupne, tojest koje trebamo da dobijemo. Ne odustajemo. Niko još nije dobio ili izgubio titulu u avgustu ili septembru, tako da ima još dosta da se igra.

Video: Stanković uleteo na teren da slavi izjednačenje: Pogledajte reakciju trenera Zvezde na gol Kataija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+3+4=2

    19. septembar 2021 | 21:52

    zato si ti uspeo da nas izbacis iz lige sampiona dve godine za redom

  • Goran

    19. septembar 2021 | 22:05

    To mozda pravilo vazi u Italiji.A ovde moj mister dasi sada izgubio mogao si dase oprostis od titule vec u septembru.

  • Milan

    19. septembar 2021 | 21:49

    Na šta je ponosab. Jedva iz vukao reži

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA