≫ 

Spektakl u Sarajevu: Navijači Želja "zapalili" 7 kilometara dug vatromet za 100. rođendan kluba

Ceo grad bio je obasjan i prizor je bio više nego fantastičan

  • 33

Fudbalski klub Željezničar iz Sarajeva proslavio je danas 100. rođendan, a navijači ovog kluba umeli su da na pravi način proslave ovaj veliki jubilej.

Slavlje je počelo još juče, a danas je nebo iznad glavnog grada Bosne i Hercegovine bilo obasjano vatrometom koji nikada nije viđen u Sarajevu.

Navijači su se potrudili da naprave vatromet od Otoke, pa sve do Baščaršije u dužini od sedam kilometara, prenosi Klix.ba. Počeo je simbolično u 21.00 čas, a sa 350 lokacija u gradu ispaljeno je preko 500 pirotehničkih sredstava.

Koliko je scena bila impresivna govori i činjenica da je nebo iznad Sarajeva bilo obasjano nekoliko minuta, a svi stanovnici Sarajeva i gosti mogli su da uživaju u pravom vizuelnom spektaklu, koji će se prepričavati.

Još tokom utakmice protiv Veleža, Manijaci su počeli veliko slavlje koje je nastavljeno uveče na Železničkoj stanici kada je napravljena bakljada uz prugu kojom je prošla lokomotiva, koja je simbol kluba sa Grbavice.

Kako navodi portal Klix.ba, navijači Plavih su za ovu proslavu izdvojili gotovo 100.000 konvertibilnih maraka, što je blizu 5.700.000 dinara. Posle vatrometa, bilo je primetno prisustvo navijača na ulicama, koji su se uputili ka stadionu, gde su i okončali proslavu.

Željezničar je osnovan 19. septembra 1921. godine, a u svojoj stogodišnjoj istoriji je sedam puta bio prvak, jednom u SFR Jugoslaviji i šest puta u Bosni i Hercegovini.

Video: Urošević posle derbija: Ne znam više koji put nam se dešava da primimo nesrećno gol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nole

    20. septembar 2021 | 10:48

    Cestitam Zelji stogodisnjicu. Rado se secam Radovica, Stake Osima, Sprece, Bahtica, Nikica, Smajlovica, Jelusica, Hadziabdica, Bukala, Katalinskog, Jankovica....i zelim nove uspehe.

  • 🤔🤔🤔

    19. septembar 2021 | 23:02

    Navijaci Zelja??? Valjda navijaci Zelje!

  • bele

    19. septembar 2021 | 22:39

    Extra vatromet ! Puno boljih video snimaka ima na Youtube! Svaka cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA