Real uhvatio poslednji voz: Benzema u 88. minutu ramenom kompletirao preokret protiv Valensije

Vinisijus Žunior je prethodno samo dva minuta ranije postigao gol za izjednačenje

  • 2
Fudbal FK Real Madrid FK Barselona

Foto: Tanjug/AP

Činilo se da se Valensija "povampirila", da ima pobedu protiv Real Madrida u svojim rukama, ali je sve ispustila bukvalno u poslednjih pet minuta utakmice. Kockali su se domaći fudbaleri, odlučili su da brane stečeni rezultat, a na kraju im se to obilo o glavu - 1:2 (0:0).

Fudbaleri Valensije hrabro su uspeli da se suprotstave favorizovanom Realu, a Kraljevići su morali da strepe sve do pred sam kraj utakmice. Dugo je domaćin vodio, ali je madridski klub na kraju ipak izvukao tri boda.

Igrali su Slepi miševi potpuno ravnopravno, čak su bili ekipa koja je imala bolje šanse, što su u 43. i 50. minutu potvrdili Gabrijel Paulista, odnosno Gonsalo Gedeš. Međutim, u oba navrata, Real Madrid je nekako izvukao živu glavu.

Ali to se nije dogodilo u 66. minutu. Pogrešio je Lukas Vaskez, nije lepo izbio loptu i bukvalno je asistirao Ugu Duru, koji je šutirao po dijagonali sa leve strane i pogodio dalji ugao gola Tiba Kurtoe. Kraljevići su bili šokirani.

 

Pokušavali su gosti do kraja utakmice da dođu do kakvog-takvog povratka i na kraju su u tome i uspeli. Igrao se 86. minut kada je Vinisijus Žunior sproveo loptu u gol nakon asistencije Karima Benzeme.

 

A samo dva minuta kasnije, Francuz je doveo navijače Real Madrida širom planete verovatno u potpunu ekstazu. Vinisijus Žunior mu je vratio asistenciju za prvi gol, a Benzema je gol dao ramenom!

 

Kada govorimo o našim igračima, Uroš Račić je dobio šansu da nastupi na meču počevši od 80. minuta utakmice umesto Maksimilijana Gomeza. Samo dva minuta ranije je i Luka Jović zamenio Edena Azara, ali ni ovoga puta nije savladao golmana protivničke ekipe. Međutim, očigledno je doneo sreću Kraljevićima.

Video: Kultni klub bivše Jugoslavije slavi 100. rođendan: Manijaci priredili pirotehnički šou za pamćenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA