≫ 

Zvezdin klinac oduševio na derbiju: Kopirao potez koji je proslavio Zidana i izbacio dvojicu iz igre

Zato i ne čudi što je Stanković bio zadovoljan njegovom partijom

  • 25

Priznao je trener Crvene zvezde Dejan Stanković da je šokirao svoj stručni štab određenim neočekivanim izmenama tokom 165. večitog derbija, a jedna od njih se najviše odnosila na Petra Stanića koji je, pri rezultatu 1:0 za Partizan, ušao u igru u 77. minutu!

Daleko od toga da ovaj momak ne poseduje fudbalske kvalitete, ali iza sebe nema toliko iskustva čak ni za "obične" utakmice Superlige Srbije - a kamoli za derbi! Međutim, tih 15-ak minuta koliko je proveo na terenu, pokazao je da ga crveno-beli nisu bez razloga doveli iz Pančeva.

Driblingom u 88. minutu, kada je izbacio dvojicu igrača crno-belih, podsetio je za trenutak na Zinedina Zidana kom je pirueta svojevremeno bila zaštitni znak. Na njegovu žalost, akcija se nije pretvorila u gol, iako je bila obećavajuća, a sam Stanić je posle meča rekao:

- Neopisiv osećaj, pogotovo zbog toga što sam prošli derbi posmatrao kao gledalac, a sada sam bio na terenu. Neverovatno sam se osećao kad smo postigli gol. Svašta mi je prolazilo kroz glavu pre nego što sam ušao i sjajno je biti deo ovakvog susreta.

Mladi vezista je prokomentarisao stil igre u derbiju, kao i da mu se ovim ispunio fudbalski san.

- Ovo je najveća srpska utakmica sa dugom tradicijom. Bio je kao i svaki put tvrd meč, sa dosta duela i udaraca. Uspeli smo da na kraju dođemo do boda koji je itekako značajan. Meni je nastup u derbiju bila velika želja, srećan sam što se ispunila i zahvalio bih se treneru Stankoviću na poverenju. Sva ta euforija i radost kada smo zatresli mrežu, stvarno se to ne može opisati rečima – podvukao je Stanić.

>>> Sjajno je Napoli otvorio sezonu u Seriji A, vezao tri pobede, a s obzirom na to da je Juventus potpuno u autu, Inter oslabljen… probuđena je nada navijača da se može do Skudeta. Večeras (20.45) Napoli gostuje Udinezeu, kvota na dvojku je 1,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Udineze - Napoli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    20. septembar 2021 | 08:22

    Аууууу матори, овај из партизана ће имати трауме...

  • Дејан

    20. septembar 2021 | 08:48

    То и јесте суштина,да гледамо младе наше играче.Мука ми је од полуиграча из иностранства,који су дебело плаћени.Форсирајмо домаћу децу,која ће да гину за грб и дрес.

  • Crna Gora

    20. septembar 2021 | 10:31

    E cujes Zidana. Ovaj potez decenijama izvodi svaki klinac na poligonima gdje god igraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA