≫ 

Šta će biti sa srpskim golmanom koji je ostao bez bubrega? Doktor FSS donosi optimistične vesti

Dr Miljko Ristić smatra da nema prepreka za nastavak karijere ako je drugi bubreg zdrav i u maksimalnoj funkciji

  • 1
Spasoje Stefanović Printskrin: Youtube/Prva liga Srbije

Golman Radničkog iz Sremske Mitrovice Spasoje Stefanović (28) ostao je za vikend bez bubrega nakon jakog udarca koji je zaradio u 35. minutu utakmice protiv Žarkova u gostima (0:1)

Nakon strahovitog sudara sa protivničkim igračem ostao je Stefanović bez svesti, a lekarski tim odmah ga je prevezao u Urgentni centar u Beogradu gde je hitno operisan, a tokom procesa mu je odstranjen bubreg.

Doktor Miljko Ristić, bivši direktor Kliničkog centra Srbije i dugogodišnji član zdravstvene komisije FSS, smatra da Stefanovićeva karijera ne mora da bude okončana zbog gubitka bubrega.

- Sreća je što je bubreg parni organ. Kad zdrav čovek ostane bez jednog bubrega, onaj drugi može da preuzme kompletno sve funkcije i da se nastavi neometano sa bavljenjem sportom. Samo ako je drugi bubreg zdrav, onda mladi golman neće biti prinuđen da prekine karijeru - objašnjava Ristić.

Video: Zagrevanje fudbalera Partizana i Zvezde pred početak 165. Večitog derbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VecDoc

    21. septembar 2021 | 00:56

    Da li to znaci da bi mladi covjek trebao i da preostali bubreg izlozi identicnom riziku, kao i prethodni bez kojeg je upravo ostao? E moj doktore…. Koliko si povrsan…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA