Da li je ovo Napolijeva sezona? Spaletijev tim "izbušio" Udineze u gostima za prvo mesto na tabeli

Čini se da će Napolitanci imati svoj udeo u šampionskoj trci ove godine

  • 2
FK Napoli, Kalidu Kulibali gol Foto: Tanjug / AP

Nakon četiri kola Serije A, samo jedan tim može da se pohvali maksimalnim učinkom od četiri pobede. Možda i pomalo neočekivano - to je Napoli, koji je večeras na severoistoku Italije došao do veoma ubedljivog i lakog trijumfa protiv Udinezea - 0:4 (0:2).

Već tokom prvog poluvremena dalo se nagovestiti ko će odneti pobedu, Napolitanci su igrali daleko bolje, agresivnije i imali su bolje šanse, a dva puta su uspeli i da matiraju golmana Udinezea. U drugom delu su samo stavili tačku na sva dešavanja.

Već u 13. minutu je Lorenco Insinje imao dobru priliku kada je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Marko Silvestri uspeo da zaustavi njegov udarac. Međutim, nekih desetak minuta kasnije Viktor Osimen je najbolje reagovao na gol liniji i ubacio je loptu u mrežu.

U 35. minutu prednost gostiju je duplirana. Amir Rahmani je odlično ispratio centaršut Kalidua Kulibalija i glavom je doneo novu radost Lučanu Spaletiju, kao i svojim saigračima. Bilo je jasno i njima da je ovde posao umnogome rešen drugim pogotkom.

Tek pošto je krenulo drugo poluvreme, Kulibali je stavio tačku. Ispratio je centaršut Fabijana Ruiza, a onda je iz sve snage šutirao pod prečku u 52. minutu. Bio je to zaista efektan gol.

Nije se tu Napoli zaustavio, mogao je preko Lorenca Insinjea, Andre-Franka Zambo-Angise,ViktoraOsimena i Amira Rahmanija da dođe do još kojeg pogotka, ali se odbrana večeras zaista očajnog Udinezea nekako odbranila. Nije to ličilo na tim koji je u uvodna tri kola uzeo sedam bodova i u prvom kolu "odoleo" Juventusu.

Na kraju je Napoli došao do četvrtog pogotka, koji je u 84. minutu postigao Irving Lozano. Lepo je pratio svog saigrača Ruija i postavio je konačan rezultat ovog meča.

Ovom pobedom, Napoli je izbio na prvo mesto na tabeli sa 12 bodova i gol razlikom 9:2 ispred Intera i Milana, koji su sakupili po deset poena. Udineze je na sedmom mestu sa sedam bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Zagrevanje fudbalera Partizana i Zvezde pred početak 165. Večitog derbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA