≫ 

Beograd mu klicao, Srbiji dao jedan od najlepših golova: Hoće li Orlovi poslati Rikardinja u preranu penziju?

Srpski futsaleri u petak igraju protiv Portugalije osminu finala SP koje će biti poslednje za moćnog Rikardinja

  • 0
Rikardinjo, futsal reprezentacija Portugalije Foto: Marko Todorović

Nedavnom ubedljivom pobedom protiv SAD (7:0), futsaleri Srbije obezbedili su mesto u osmini finala Svetskog prvestva gde ih 24. septembra čeka mag ove igre - Portugalac Rikardinjo (36)!

Svako ko imalo poznaje futsal zna šta njegovo ime znači u svetu ove igre, a publika u Srbiji je 2016. godine imala prilike da ga uživo vidi u Areni - na EP na kom je upravo našoj zemlji dao jedan od najlepših golova u istoriji futsala.

Jeste Srbija pobedila na tom meču u grupi rezultatom 3:1, ali svi su pričali o finti Portugalca i golu koji su milioni ljudi videli posle svega nekoliko sati.

Španci su te godine postali prvaci u Beogradu, da bi Rikardinjo 2018. vodio Portugalce do evropske titule upravo protiv aktuelnih šampiona. Tri godine kasnije, Rikardinjo igra svoje poslednje takmičenje u reprezentativnom dresu, a pred Mundijal u Litvaniji je poručio da bi menjao sve svoje trofeje za titulu na SP.

Osim što bi prošli dalje, futslaeri Srbije bi mogli da ostanu upamćeni i po tome što bi Rikardinja neslavno poslali u penziju.  Mada je jasno da su Portugalci favoriti. Imaju dve pobede i remi u grupi, uz gol-razliku 14:4. Nije Rikardinjo jedini igrač Portugalije od koga preti opasnost, tu su Bebe, Matoš, Koeljo, Andre, Tijago..., ali definitivno je najveća opasnost po Orlove.

Rikardinjo Foto: MN Press

Karijeru u futsalu je počeo sasvim slučajno. Kao 14-godišnjak je trenirao fudbal za Porto, da bi mu posle promene trenera rečeno da je prenizak za profi karijeru fudbalera.

Rikardinjo je bio toliko uznemiren, nije igrao fudbal 18 meseci, sve dok ga nisu primetili na ulici kako igra fudbal, Naravno, predložili su mu da se oproba u futsalu i sve ostalo je istorija.

Celo detinjstvo se borio sa siromaštvom, a kada je imao 10 godina jedva se spasio požara koji je izbio u kući njegove bake. On, brat i majka su morali da beže kroz prozor, a svoje prve patike za futsal kupio je tako što je pozajmio novac.

Rikardinjo, futsal reprezentacija Portugalije Foto: Marko Todorović

Zanimljivo, iako ga mnogi smatraju najboljim u istoriji, Rikardinjo na levoj nozi ima tetovažu posvećenu brazilskoj futsal legendi Falkau - Broj jedan: Falkao 12!

Brazilac je imao i buran privatni život! Od 2010. do 2015. gdoine bio je u vezi sa pevačicom Anom Duarte s kojim ima ćerku Rijanu, a koja se svojevremeno fotografisala i za Plejboj.

Vratićemo se još malo i na tu 2016. godinu kada je Rikardinjo ušao u srca srpskih navijača. Posle te utakmice sa Orlovima, publika u Areni je gromoglasnim aplauzima nagradila ovog mađioničara nakon što su Portugalci poraženi u četvrtfinalu.

Rikardinjo je tada u suzama napustio teren, a video snimak tog detalja možete pogledati ispod:

Rikardinjo je najveć trag ostvario igrajući za Benfiku (od 2003. do 2010.) i Inter Movistar (od 2013. do 2020.). Trenutno je član Asnieresa iz Francuske, dok je u jednom trenurku, igrajući za CSKA iz Moskve, zarađivao 40.000 evra mesečno.

Rusiju je, doduše, napustio posle samo šest meseci (2011), a tvrdio je da se nije navikao na život u Moskvi. Takođe, nije bio zadovoljan ni profesionalizmom i treninzima u pomenutom klubu.

>>> Sjajno igra Napoli od početka sezone - četiri pobede u četiri kola, i planira da taj niz nastavi večeras (18.30) na gostovanju Sampdoriji. Kvota na dvojku je 1,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sampdorija - Napoli.

Video: Dominacija na samom startu: Srbija prva zabila gol Brazilu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA