Srpske fudbalerke vodile protiv Nemačke na poluvremenu, pa primile "petardu" do kraja utakmice

Favorizovane Nemice pokazale su klasu

  • 3
Fudbalerke Srbije Foto: MN Press

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela pobedom da startuje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pošto je u Čemnicu poražena ubedljivo od domaće Nemačke, iako je na poluvremenu imala vođstvo - 5:1 (0:1).

Ruku na srce, ovo je bio najteži mogući rival da se započne novi kvalifikacioni ciklus. Nemice su zaista pokazale klasu u nastavku utakmice, ukupno su uputiele čak 29 šuteva ka golu Srbije i na kraju su zasluženo došle do pobede.

Ipak, iznenađujuće ili ne, Srbija je bila ta koja je došla do prednosti preko Nine Matejić već u 3. minutu na asistenciju Anđele Frajtović. Nemačka nije uspela da pronađe put ka mreži u prvom poluvremenu, ali se zato u drugom delu meča "razgoropadila".

Prednjačila je neverovatna Lea Šiler koja je postigla čak četiri gola za 28 minuta igre. Prvi je pao u 49. minutu, a potom je naređala pogotke u 54, 71. i 77. minutu. Konačan rezultat postavila je Melani Lojpojc na asistenciju upravo Šilerove.

Srbija će šansu za popravni imati u oktobarskom ciklusu, kada će igrati protiv još jednog od favorita grupe - Portugala. Taj meč igraće se 21. oktobra, a samo prva reprezentacija ima direktan plasman na Mundijal, dok drugoplasirana zavisi od rezultata u drugim grupama.

Video: Zagrevanje fudbalera Partizana i Zvezde pred početak 165. Večitog derbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremac

    21. septembar 2021 | 19:45

    Ima na yt naš pogodak za vodstvo, postavite da ljudi vide. Ok izgubili smo 5-1 težak poraz ali smo makar u prvom delu pokazali da možemo i najjačima izaći na megdan, na njihovom terenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA