≫ 

Interpol ga traži zbog šverca droge, on u 61. godini igra KONKAKAF LŠ i deli pare rivalu u svlačionici

Luda priča stiže nam iz Surinama...

  • 0
Roni Brunsvijk Printskrin: Youtube/Culerista/ DUD /De Unieke Dagen

Najluđa fudbalska priča ovih dana dolazi nam iz Surinama, gde je aktuelni potpredsednik te zemlje Roni Brunsvijk u 61. godini igrao meč KONKAKAF Lige šampiona - i to je čak 54. minuta provedenih na terenu!

Njegove godine najmanje privlače pažnju u celoj ovoj priči, u kojoj je Brunsvijk vlasnik i kapiten kluba koji se zove Inter Mungotapu, a čak i stadion nosi njegovo ime.

Brunsvijk je svojevremeno, tačnije 1985. godine, formirao Surinamsku oslobodilačku vojsku u džungli, poznatiju kao Kamado, dok se borio za prava afričkih potomaka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Goal (@goalglobal)

Zatim je učestvovao u građanskom ratu između 1986. i 1992. godine, a od tada je ostao bitan politički šraf u zemlji. Američki Njujork Tajms ga je svojevreneo opisao kao pljačkaša banaka, gerilskog vođu i oca najmanje 50 dece.

Takođe, od leta 1999. godine nalazi se na međunarodnoj poternici Interpola s obzirom na to da je u Holandiji, u odsustvu, osuđen za šverc droge.

Bio je i suspendovan 2005. godine zbog toga što je navodno pretio igraču pištoljem na utakmici, ali je suspenzija odbačena zbog nedostatka dokaza. Međutim, 2012. je ipak suspendovan zbog verbalnog zlostavljanja sudije.

Inače, njegov Inter je poražen u 1/16 finala od Olimpije iz Hondurasa rezultatom 6:0, dok su gosti do izlaska Brunsvijka sa terena imali prednost od 3:0. Zanimljivo, posle meča Brunsvijk je ušao u svlačionicu Olimpije i delio rivalu novac.

Video: Svi gresi Srđana Obradovića: Dosije fudbalskog arbitra osuđenog na zatvor zbog nameštanja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA