Runi u problemu, Paun na korak od toga: Derbiju oduzeto 12 bodova, Redingu prete zbog problema sa finansijama

Zbog toga će se "preseliti" na poslednje mesto u Čempionšipu

  • 0
vejn runi

Foto: Tanjug/Ap

Šuškalo se, a danas je i potvrđeno. Derbi Kauntiju oduzeto je 12 bodova zbog izbegavanja izvršavanja finansijskih obaveza prema EFL-u (Udruženju klubova Engleskih profesionalnih liga) i kršenja drugih finansijskih pravila. Tako će tim koji vodi Vejn Runi završiti na poslednjem mestu na tabeli.

Liga je već imala razgovore sa finansijskim administratorima, koji će biti u dijalogu sa klubom, kako bi se pronašlo adekvatno rešenje da klub izađe iz svoje nelikvidnosti. Najavljeni su otkazi za brojne radnike u Derbi Kauntiju, što je komentarisao i sam Runi.

Takođe, EFL će danas razgovarati sa predstavnicima navijača, čelnicima grada i ostalim stejkholderima koji bi mogli da pomognu Derbi Kauntiju u rešavanju novonastalog problema.

- Svestan sam da je ovo jako izazovan period za sve koji su povezani sa Derbijem, naročito za navijače. Naša želja je da radimo proaktivno i da administratori pokušaju da pronađu dugoročno rešenje za budućnost kluba. Blagovremeno ćemo objaviti odluke koje budu donete narednih sedmica - rekao je Trevor Birč, koji je izvršni direktor EFL-a.

Nije samo u opasnosti Derbi, već i Reding. Naime, već je upućen predlog da se i timu Veljka Paunovića "skinu" bodovi zbog nelikvidnosti, pri čemu je njihova kazna utoliko blaža i iznosi devet bodova. Videćemo da li će do nje i doći.

Video: Ovako vas u školi fudbala uče da se izvode kontre: Napredak u 2 poteza do novog gola protiv TSC-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA