Čuveni fudbaler želi na čelo Fudbalskog saveza Kameruna: Samjuel Eto podneo zvaničnu kandidaturu

Izbori su u decembru, a Eto je jedan od najozbiljnijih kandidata

  • 0
Semjuel Eto Foto: Tanjug /AP

Legendarni Samjuel Eto namerava da ostane u fudbalskim vodama i nakon što je otišao u igračku penziju. Naime, on je objavio zvaničnu kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Kameruna i zapravo predstavlja jednog od najozbiljnijih kandidata za tu poziciju.

- Dragi prijatelji, počastvovan sam i srećan što mogu da objavim svoju kandidaturu za mesto predsednika Fudbalskog saveza Kameruna. Nakon dugog razmišljanja, odlučio sam se na ovaj potez zbog toga što volim Kamerun i zbog svoje strasti prema fudbalu. Za mene, bila bi čast da služim na ovoj poziciji nakon svih uspeha koje sam ostvario u igračkoj karijeri. Čekanje nije opcija. Vreme je da ponovo izgradimo naš fudbal. Ne možemo da čekamo dok drugi idu napred, to je napredak bez nas - izjavio je Eto u dugačkom intervjuu za tamošnje medije, koji je objavio i na svom Tviter profilu.

On je tokom svoje igračke karijere nastupao za velikane evropskog fudbala poput Intera, Real Madrida, Barselone, Čelsija i Evertona, a u nacionalnom dresu odigrao je ukupno 118 utakmica na kojima je postigao 56 golova.

Aktuelni predsednik saveza je Seidu Mbombo Nđoja i na tu dužnost je stupio 2018. godine, ali je njegov izbor poništen na početku ove godine od strane Međunarodne sportske arbitražne komisije (CAS). Novi izbori planirani su za decembar ove godine.

Kamerun će inače biti domaćin predstojećeg Kupa Afričkih Nacija koji se igra od 9. januara do 7. februara 2022. godine, kada treba očekivati odsustvo nekih od najbitnijih igrača iz evropskih klubova.

Video: Vi Srbi, vi ste ludaci, unikatni: Administrator Instagram stranice 433 za Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA