Žestoka kazna za Velež: Predsednik kluba odstranjen dve godine, stadion suspendovan šest utakmica!

Ovo je epilog teškog incidenta koji se dogodio u utorak na meču u Mostaru

  • 1
Navijači Veleza Foto: Twitter/Printscreen

Fudbalski klub Velež dobio je žestoku kaznu, dan nakon teških incidenata na stadionu tog kluba tokom utakmice sa Borcem iz Banjaluke. Nakon sinoćnjih dešavanja u Mostaru i prekida utakmice, Veležu su oduzeta tri boda, stadion je suspendovan na čak šest utakmica, dok je predsednik domaćeg kluba Šemsudin Hasić suspendovan na dve godine iz fudbala.

Meč je prekinut u 81. minutu pri rezultatu 2:0 za goste zbog upada navijača domaćeg tima.

Posle meča dogodio se još teži incident, u tunelu kod Jablanice, kada su zapaljena kola u kojima su bile sudije koje su pritom povređene. Automobil je izgoreo, srećom arbitri su uspeli da izađu na vreme, a šokantnu izjavu povodom tog umalo kobnog slučaja dao je upravo kažnjeni prvi čovek Veleža Hasić. Zbog nje je i odstranjen iz fudbala.

- Ja već imam prve indikacije da je sudija Topalović slabo održavao automobil i da je do požara došlo zbog zapaljenja kočionog sistema, te da se požar preneo na kompletan auto. Mislim i da je njegovim upravljačkim mehanizmom upravljano sa daljine, tako da nije mogao kontrolisati svoj auto. Drago bi mi bilo da ubuduće svi oni koji puno putuju povedu malo računa o ispravnosti upravljačkog i kočionog sistema - sarkastično je za Klix.ba komentarisao predsednik Veleža.

Iz NSBiH su se oglasili nakon zasedanja Disciplinske komisije.

Komisija je razmatrala izveštaje službenih lica sa utakmice FK Velež-FK Borac i prijavu Komiteta za takmičenje NS/FS BiH, te je donela sve navedene odluke vezane za kazne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bokus

    24. septembar 2021 | 06:51

    Таквом лику ноје место у спорту!Такве мораш доживотно одстранити из спорта.У шуму с њим да цепа дрва!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA