≫ 

Škoti vraćaju alkohol na tribine posle zabrane od 36 godina?

Za sada bi ideja bila sprovedena kao pilot projekat u ligama trećeg i četvtog ranga, a ako se pokaže kao uspešna, zaživela bi i na profesionalnom rangu škotskog fudbala

  • 0
Pivo, navijači, Škotska Foto: Tolga Akmen / AFP / Profimedia

Velika fudbalska revolucija na pomolu je u Britaniji, pošto je najavljeno da će se Englezi vratiti tribine na kojima će moći da se stoji tokom meča, a sada dolazi i najava iz Škotske, da će navijačima na fudbalskim utakmicama biti dozvoljeno da piju alkohol na tribinama tokom utakmica.

Alkohol je na tribinama u Škotskoj zabranjen od 1985. godine, kada su uvedeni strogi zakoni tokom vladavine "gvozdene ledi" Margaret Tačer, kojima je iskorenjen huliganizam na stadionima u Britaniji.

Ipak, postoji šansa da će uskoro Škoti ponovo moći da konzumiraju alkohol tokom meča. Član parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, Trejsi Krauč spremna je da uputi svoju reviziju koja bi dozvilila konzumiranje alkojola na mečevima prve i druge lige u Škotskoj u okviru pilot projekta, a ukoliko se to pokaže kao dobro, moglo bi da zaživi i u profesionalnom rangu škotskog fudbala, u Premijer ligi i Čempionšipu.

- Teramo ljude da piju brzo na poluvremenu. To je nezdrav aspekt odnosa fudbalskog navijača prema alkoholu - navodi Trejsi Krauč.

Video: Klopov dvojnik napravio haos: Pevao s navijačima Engleske pred meč s Nemcima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA