Roma igra "specijalno" otkad su tu Murinjo i Ejbraham: Vučica upisala četvrtu pobedu na petom meču u Seriji A

Posle poraza od Verone, došlo je do novog trijumfa rimskog kluba

  • 1
Temi Ejbraham

Foto: Tanjug/AP

Serija A bi ove sezone mogla da bude izuzetno zanimljiva u šampionskoj trci. Pored sjajnog Napolija koji ima svih pet mogućih pobeda, opasno im preti i Roma koja je pobedom protiv Udinezea (1:0) došla do četvrtog trijumfa u novoj sezoni. Junak pobede je Temi Ejbraham, čovek na čijem dovođenju je insistirao Žože Murinjo.

Roma ovom pobedom uspeva da održi priključak za vodećim ekipama u šampionatu. Sada se nalaze na četvrtom mestu sa 12 bodova, dok Milan i Inter imaju po jedan više. Napoli je prvoplasirana ekipa u Italiji sa maksimalnim brojem bodova iz pet kola.

Ušli su Rimljani u meč sa Udinezeom kao veliki favoriti, što se moglo videti i od samog početka, doslovno u prvih pola sata igre, Udineze nije prešao centar dok su se napadi "Vučice" samo ređali jedan za drugim.

Mihtarijan je pogodio stativu, nakon njega je i Zaniolo glavom pogodio okvir gola...

Konačno, igrao se 36. minut igre, kada je popustio otpor "Zebri", Kalafjori je napravio veliki sprint, pretrčao je nekih 40-ak metara po levoj strani, potom je ubacio loptu u peterac, gde je neometan ostao Temi Ejbraham koji je samo postavio stopalo i loptu plasirao u mrežu.

 

Ovaj gol kao da je probudio Udineze, koji je samo pet minuta nakon toga imao i najozbiljniju šansu za gol, šutirao je Puseto, golman Rome je odbranio, a loptu ispred glave Deulofea je otklonio Manćini...

To je bilo sve što se moglo videti od gostujućih fudbalera.

Roma je kasnije u drugom poluvremenu malo smanjila napade i "stala je na loptu" uspevajući da odoli svakom napadu Udinezea, te su na taj način izdržali i sačuvali prednost iz prvog poluvremena.

Doduše, sam kraj utakmice je obeležio i crveni karton Lorena Pelegrinija koji je zaradio zbog svog nesportskog ponašanja i udaranja laktom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Prvenstvo je neregularno, Skandal je šta radi Zvezda: Stanojević grmi kao nikad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RPD

    24. septembar 2021 | 06:08

    Ovako vrlo moguce moze da se i zavrsi liga,mislim na prvih 6,ali stvarno ne znam gde ce Juve biti,oni su bas loši...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA