Pet godina posle pada aviona sa fudbalerima Čapekoensea uhapšena žena odgovorna za tragediju

Pre pet godina dogodila se jedna od najvećih sportskih tragedija u poslednjih 30 godina

  • 0
Čapekoense nesreca

Printskrin: Youtube/ITV news

Bolivijka Celia Kastedo Monasterio bila je odgovorna za analizu i odobrenje plana leta aviona koji je prevozio članove kluba Čapekoensea.

Pet godina posle tragedije ekipe Čapekoensea, brazilska federalna policija privela je u četvrtak bolivijsku državljanku Celiju Kastedo Monasterio. Ona je jedna od ljudi koji su istražeivani zbog avionske nesreće 28. novembra 2016. godine, koja je rezultirala smrću 71 osobe (fudbaleri, treneri i menadžeri brazilskog kluba Čapekoense).

Žena je bila odgovorna za analizu i odobravanje plana leta aviona koji je prevozio članove kluba. Ovo je saopštila policija Korumba, grada na granici sa Bolivijom u državi Mato Groso do Sul.

- Žena iz Bolivije je bila specijalista za bezbednost letenja i u to vreme nije ispoštovala minimalne proceduralne uslove za odobravanje plana leta aviona, jer u predstavljenom programu raspon leta nije bio adekvatan za putovanje - istakla je Federalna policija.

Kastedo Monasterio je takođe bio službenik Uprave aerodroma i pomoćnih službi vazdušne plovidbe Bolivije, ističući da je nakon nesreće u Kolumbiji bio pod pritiskom svojih nadređenih.

Bolivijka će biti pritvorena u Korumbi, gde će se sprovesti zakonske procedure za njenu predaju vlastima njene zemlje (Bolivija).

Video: Nesreća koja je odnela 29 života: Srušen filipinski vojni transportni avion

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA