Fudbaler PSŽ-a iznenadio izjavom: "Došao sam u Pariz zbog muslimana, zbog njih se osećam kao kod kuće"

Ašraf Hakimi sačuvao je tim iz glavnog grada Francuske na gostovanju Mecu

  • 9
ašraf hakimi

Foto: Tanju/Ap

Sačuvao je Ašraf Hakimi živu glavu fudbalerima Pari Sen Žermena na gostovanju Mecu sredinom sedmice u šampionatu Francuske. Bio je strelac oba gola, od kojih je ovaj drugi u 95. minutu doneo i pobedu timu iz glavnog grada Francuske.

On je ujedno najskuplji fudbaler koji je ovog leta došao u Pariz, pošto su prebogati vlasnici platili milanskom Interu čak 60.000.000 evra kako bi doveli Marokanca u svoje redove. Već je počeo da im se isplaćuje, pošto je u uvodnih sedam utakmica dao tri gola uz dve asistencije.

Međutim, interesantan je razlog zbog kojeg je Ašraf Hakimi uopšte pristao da dođe u redove Parižana. Nije u sve toliko bio upleten novac, koliko kulturološki razlozi.

- Iako sam odrastao u Španiji, ja sam Marokanac. Kući razgovaramo na arapskom, muslimani smo, jedemo marokansku hranu. Kada sam sa 14 godina dobio poziv Maroka, nisam ni sekunde razmišljao. Kasnije je bilo kontakata sa Španijom, ali sam ja još ranije doneo odluku. Jedan od razloga zbog kojih sam došao u Pariz je taj što sam musliman, a ovde je velika arapska i muslimanska zajednica. Znam da ću se zbog toga osećati kao kod kuće - rekao je fudbaler PSŽ-a.

Dodaje da je imao još jednu ponudu, mada nije otrkio tačno od kog kluba i da je baš njegova veroispovest "prevagnula" u korist PSŽ-a.

- Imao sam dve ponude, ali intuicija mi je rekla da moram da odem u Pariz i da ću tu biti srećan. PSŽ je sjajan klub i cenim koliko su me ovde ljudi želeli. Imao sam i sreću što je moj dolazak propraćen velikim transferima i već sam siguran da nisam pogrešio. OSećam se dobro, imamo tim iz snova i srećan sam što sam njen deo - rekao je Hakimi.

Video: Stanojević očekuje Rikarda u timu za Večiti derbi: Zvezda je opasna u tranziciji, ima brzinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    25. septembar 2021 | 11:15

    E zbog toga mi se taj klub, grad i zemlja GADE!!!!

  • Pp

    25. septembar 2021 | 12:49

    Islam je najveća opasnost za civilizaciju, najopasnija i najizopačenija ideologija ikad osmišljena. Ne razumem zašto je nazivaju religijom. Žene su za islam samo predmet za radjanje novih muslimana i čovek može imati i 20 žena, samo da radjaju i služe, naravno prekrivene, bez ličnosti i prava. Da i ne pominjemo džihadizam i to da je za njih normalno da i decu venčavaju sa starcima, i da je Muhamed poslednja žena Ajša imala samo 6 godina kad je venčao a "konzumirao" je sa 9. I neka neko kaže da je to normalno.

  • BOSANAC

    25. septembar 2021 | 12:02

    Njima je non stop u glavi islamizacija planete, kako su krenuli i kako im popustaju ovi politicari svijeta, bit ce svasta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA