≫ 

Dokument koji potvrđuje da je Suma bio povređen: Partizan poslao nalaze u Gvineju, igrač i Savez sami odlučili

Samoinicijativna odluka igrača i ignorisanje dijagnoze doveli do pogoršanja povrede, potom i ćorskokaka koji je kuliminirao razlazom dve strane

  • 17
Sejduba Suma Foto: MN Press

Rastanak Partizana i Sejdube Sume, usled konstantnog kršenja klupske discipline gvinejskog fudbalera, koje je kulminiralo javnim obraćanjem preko polularne društvene mreže i napadom na trenera Aleksandra Stanojevića, dobrano je u petak uveče zatreslo srpsku fudbalsku javnost, iako je posle poslednjeg gafa, odlaskom povređenog igrača u nacionalni tim takav epilog bio naprosto očekivan.

Suma je, kako smo već ranije i pisali, na svoju ruku, povređen na meču sa Santa Klarom, otišao na okupljanje nacionalnog tima, ne javivši se nikome u klubu i stručnom štabu, iako je medicinska služba crno-belih odmah posle utakmice Lige konferencija poslala svu neophodnu medicinsku dokumentaciju u tamošnji Savez, uz napomenu da je igrač već pod terapijama i da nije u stanju da igra.

Ipak, sam Suma, ali i FS Gvineje su se oglušili na sve to, pa se igrač našao u sastavu za meč sa Gvinejom Bisao, na kome je odigrao poslednjih osam minuta i pogoršao povredu, da bi samo dan kasnije tamošnja fudbalska federacija objavila upravo dokument iz Humske, koji je danima ignorisala, sve dok nije postalo jasno da je napravljena još veća šteta i da ofanzivac ne može da im pomogne u kvalifikacionom meču sa Marokom.

sejduba suma Foto: MN Press

Ispostavilo se kasnije da je taj potez i igrača i Saveza dodatno zategao odnose Sume, kluba i trenera Aleksandra Stanojevića, koji je igrača planirao za mečeve protiv Radničkog 1923, Anortozisa i Crvene zvezde, jer su crno-beli u tom momentu imali i zgusnut raspored i veliki broj reprezentativaca, ali i rovitih igrača i svi fudbaleri su bili potrebni.

I, umesto da ostane u Beogradu na oporavku i pripremi se za pomenute mečeve, Suma je sam doneo odluku da napusti tim i povređen se odazove pozivu, koji mu je, ispostaviće se kasnije, pogoršao i onako zategnutu situaciju, uveo ga u ćorsokak i još jedan nerezonski potez - javno obraćanje, od koga ga nisu odgovorili ni njegovi advokati, zastupnici, pa ni ljudi iz kluba, iako su pokušavali u tome. Telegraf vam otuda donosi dokument koji svedoči da je Partizan ovoga puta sve odradio profesionalno, upozorio na povredu Sume i zatražio da sprovede tretman oporavka igrača, koji bi se posle inicijelnog pregleda reprezentativnog doktora, ako se već igrač bez pitanja obreo u Gvineji, nastavio u Beogradu.

Na kraju od toga nije bilo ništa, fudbaler se našao na terenu, ponovo povredio, a potom i ostao "zarobljen" u hotelu usled vojnog puča, zbog čega je kasnio i sa povratkom, a nije mogao da ima ni valjani medicinski tretman u pomenutim uslovima.

- Poštovana gospodo,

Povodom pisma Fudbalske federacije Gvineje od 18. 8. 2021, br. 0539 (misli se na poziv u reprezentaciju, prim. aut), Fudbalski klub Partizan želi da Vas obavesti da je igrač Sejduba Suma povređen za vreme meča kvalifikacija za UEFA Ligu konferencija, 26. avgusta. Igrač je zamenjen u 28. minutu igre, nakon što je osetio jak bol u zadnjem delu butine. Snimak magnetne rezonance, napravljen 28. avgusta, pokazao je delimičnu rupturu u njegovom desnom biceps femorisu, uz krvarenje u okolno tkivo.

Sejduba Suma je trenutno van trenaznog procesa, i već je započeo intenzivne terapije u okviru organizacije. Igrač Suma iz navedenih razloga nije igrao u 7. rundi srpskog prvenstva, 29. avgusta protiv FK Radničkog iz Niša. Kako će se igrač pridružiti nacionalnom timu Gvineje, FK Partizan vas ljubazno moli da prihvatite ove činjenice i omogućite igraču terapiju i svu neophodnu medicinsku negu potrebnu za njegov oporavak.

Srdačan pozdravi,

FK Partizan - piše u dokumentu.

Dokument Partizan Foto: Privatna arhiva

BILO JE PLANIRANO DA SEDI NA KLUPI U DERBIJU, ALI...

Valja napomenuti da je Suma ponovo pregledan u Beogradu, kada se vratio iz Gvineje i da je konstatovano da i dalje postoji oštećenje mišića, zbog čega je ponovo morao na terapije pred utakmicu sa Radničkim 1923, jer u uslovima vojnog puča to nije moglo da se sprovede, da bi na testovima pred večiti derbi sam napomenuo da i dalje oseća bol u mišiću, te nije mogao da sedi ni na klupi za rezervne igrače, iako je postojala ideja za tako nešto.

Na kraju je konferencija pred večiti derbi u Humskoj "dolila ulje na vatru", potom je i Suma odlučio da odgovara preko društvenih mreža, posle čega mu je i klub okrenuo leđa i bilo je jasno da se obe strane nalaze na putu bez povratka, koji je okončan raskidom saradnje.

Video: Suma potvrdio da je zbog povrede izašao na poluvremenu: Kad to osećam onda ne mogu da završim meč

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    25. septembar 2021 | 14:42

    Da nije možda stanojica izdao lekarsko uverenje ili propali političar vučelić ! Pa suma od kako je došao stanojica više je sedeo na klupi nego što je igrao . Dali je to naš stanojica mini rasista ? .

  • Mire

    25. septembar 2021 | 15:58

    Mani te se dokumenta koji je klub izdao to neka obese mačku o rep . Gde vam je statistika koliko je Suma igrao utakmica od kako je šamrok stanojica preuzeo Partizan . Dali su vučelić i vazura razgovarali sa Sumom ne nisu , njih dvojica nisu dali javno saopštenje kada je policija otkrila bunkere na stadionu Partizana, kao nisu znali šta ima u prostorijama kluba . IZDAJNICI IZDALI STE KLUB UPRAVA NAPOLJE .

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    25. septembar 2021 | 14:26

    Прво га папрено платили, па чекали 3 год.да се адаптира, па нешто мало играо, и као епилог, ћао, здраво..фрањевачки циркус...👏👏👏👍👍👍за управу, пуна подршка..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA