Atletiko "zabrljao" u predgrađu: Alaves nije uzeo ni bod na pet mečeva, pa šokirao Jorgandžije iz kornera

Real ima šansu da ode na "plus 5", ako pobedi Viljareal večeras

  • 0
Atletico Madrid trener Diego Simeone fudbal Atletiko Foto: Tanjug/AP

Dan za iznenađenja u velikim evropskim ligama. I španska Primera nam je podarila jedan prilično "šokantan" rezultat, pošto je fenjeraš Deportivo Alaves koji do danas nije pobedio nikoga uspeo da na leđa obori prošlogodišnjeg šampiona, ekipu Atletiko Madrida - 1:0 (1:0).

Domaći su jako rano uspeli da stignu do vođstva preko Viktora Lagvardije u 4. minutu, koji je zatresao mrežu nakon kornera. Nije to bilo po "skriptama" Dijega Simeonea, koji je potom naredio juriš, ali ispostaviće se da je inicijativa bila "jalova".

I sama statistika dovoljno govori koliko je Atletiko loše odigrao. Uputio je 14 šuteva ka golu od čega je samo jedan jedini završio u ovkir gola. Nije vredeo ni posed lopte od 71%, jednostavno, u predgrađu Madrida Jorgandžije nisu danas mogle do bodova.

Tim Čola Simeonea tako ostaje na 14 bodova, dva manje od Reala koji ima i utakmicu manje. To faktički znači da gradski rival ima šansu da ode na +5, ako večeras savlada Viljareal na domaćem terenu. I Sosijedad i Sevilja mogu da preskoče Atletiko, ako trijumfuju u svojim utakmicama.

Sa druge strane, Alaves je i dalje u zoni ispadanja, ali se barem pomerio sa nule i tako ostavio Granadu kao jedini tim bez bodova u ovoj sezoni Primere.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Stanojević o suđenju u derbiju: Nije bilo tendenciozno, nisam osetio nameru kod sudija i iz VAR sobe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA