≫ 

Kontroverzni fudbaler konačno kažnjen: Bio na Interpolovoj poternici, podmićivao rivale, zlostavljao sudije

Filmska priča iz Surinama dobila je svoj epilog

  • 0
Roni Brunsvijk Printskrin: Youtube/Culerista/ DUD /De Unieke Dagen

Potpuno nadrealne scene stigle su nam iz Surinama pre samo nekoliko dana. Tada je aktuelni potpredsednik te zemlje, gospodin Roni Brunsvajk u svojoj 61. godini igrao meč KONKAKAF Lige šampiona između Mungotapua i Olimpije. Ali to nije bio najveći problem...

On je ujedno i vlasnik Mungotaputa, a 1985. godine formirao je Surinamsku oslobodilačku vojsku poznatiju kao Kamado, dok se borio za prava afričkih potomaka. Učestvovao je u građanskom ratu između 1986. i 1992. godine, a od tada je ostao važan političar u ovoj zemlji. Njujork Tajms ga je opisao kao pljačkaša banaka, gerilskog vođu i oca najmanje 50 dece.

Od leta 1999. godine se čak nalazi i na poternici "Interpola", pošto je u Holandiji svojevremeno osuđen i za šverc droge. Međutim, niko do sada nije uspeo da ga privede pravdi. Šest godina kasnije je bio suspendovan zato što je igraču pretio pištoljem na utakmici, a 2012. godine je "popio" kaznu zbog zlostavljanja sudije.

KONKAKAF je očigledno tek danas postao svestan kakvu je "brljotinu" dopustio, pa je nakon sakupljanja svih dokaza sa meča između Mungotapua i Olimpije, koji je Brunsvajkov tim izgubio rezultatom 0:6, presudio da je došlo do grubih kršenja pravila na tom susretu.

Naime, sam Brunsvajk je usnimljen kako deli novac gostujućim igračima u svlačionici posle utakmice, zbog čega su oba kluba diskvalifikovana iz daljeg toka takmičenja. Roni je "odstranjen" iz fudbala na tri godine u regiji KONKAKAF-a. Ističe se da je moguće da će u narednim danima biti donete još neke odluke vezane za ova dva kluba, pošto istraga nije zaključena.

Video: Posle većanja u VAR sobi gosti vode: Radnički ućutkao Lazarevčane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA