≫ 

Partizanov život posle Sume: Stanojević ponovo rotira protiv Spartaka, Rikardo još jednom u špicu napada

Crno-beli će pokušati da nastave seriju bez poraza večeras na stadionu u Humskoj (20.15)

  • 16
Bibras Natho Foto: Marko Jovanović

Iza fudbalera Partizana je burnih sedam dana. Nakon remija u večitom derbiju sa Crvenom zvezdom (1:1), ekipa Aleksandra Stanojevića uspela je da nadjača Mladost u Lučanima (0:2), ali je sve to nekako ostalo u senci rastanka sa Sejdubom Sumom, koji se oglasio na Instagramu gde je istakao kako se "ne slaže najbolje" sa trenerom crno-belih.

Nakon svih peripetija, dokaza koji su dostavljeni da je Suma kršio klupsku disciplinu i konačnog raskida ugovora, Stanojević je istakao da ni o jednom igraču Partizana nikada neće reći ništa loše, čime je želeo da stavi čitavu priču iza sebe.

I danas nas na stadionu u Humskoj ulici izvesno čeka "izrotiran" sastav koji će postaviti Stanojević, pošto je na konferenciji za novinare pred meč sa Spartakom (20.15, Arena Sport 1), trener Partizana rekao da će morati i da odmori neke igrače u odnosu na četvrtak.

- Igramo značajnu utakmicu, tri dana posle dobrog gostovanja. Igramo sa Spartakom, dinamičnom ekipom koja napada sa dosta igrača. Promenićemo određene igrače, znate da dosta menjamo, ulazimo maksimalno spremni. Neki igrači će i odmoriti na ovom meču.

- Oni su nezgodni za nas, prošle sezone je tamo Stevanović u poslednjem minutu odbranio penal, kod kuće smo dali gol iz penala na kraju. Da ne govorim o imenima njihovih igrača, jer se to onda uvek obistini. Imaju i povratnike u srpski fudbal, imaju igrače koji mogu da ugroze naš gol. Njihov trener radi ozbiljan posao - pohvalio je Stanojević rad trenera Buača.

Aleksandar Stanojević Foto: Marko Jovanović

Partizan uspeva da "odoli" i sem remija protiv Zvezde u večitom derbiju ima sve same pobede. Nadaju se u Humskoj da će tako ostati i posle dolaska Spartaka u Beograd. Kaže ipak da je svestan da u timu ima ljutih, pre svega zato što postoji konkurencija za svako mesto.

- Odmaramo, rotiramo i meni je stvarno svejedno da li ću da stavim Miljkovića ili Živkovića. Oni su toga svesni i naravno da ima igrača koji su izuzetno ljuti bili posle derbija što nisu počeli derbi ili neku prvenstvenu utakmicu i znam da su ljuti i na mene i na sve kad ne igraju, ali kada izađe na teren i kada vidi grb Partizana znaju da je to čista priča i zato se ne oseća razlika da li je igrao ovaj ili onaj igrač. Imamo 19 pobeda u nizu i svaki put je igrao drugi tim, kao i u Evropi.

Jedini koji ne odmara je Rikardo, koji će gotovo izvesno startovati i danas. Stanojević je rekao da će morati da nađe način i da odmori ovog fudbalera koji igra pod injekcijama zbog velikih napora. Ne bi valjalo da se povredi, jer je na 16 utakmica ove sezone postigao 14 golova i kapitalan je naročito u grupnoj fazi Lige konferencija.

Spartak je u poslednjih nekoliko sezona zaista umeo da zagorča život fudbalerima Partizana. Poslednji put je to učinio 6. juna 2020. godine kada je slavio u Subotici sa 3:2, a na poslednjih deset utakmica crno-beli imaju šest pobeda uz dva remija i dva poraza od današnjih gostiju. Dakle, oprez će biti neophodan.

PARTIZAN - SPARTAK SUBOTICA (20.15, Arena Sport 1)

Stadion: Stadion Partizana u Humskoj, Beograd

Sudija: Miloš Milanović

OČEKIVANI SASTAVI

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Urošević, Saničanin, Vujačić, Živković - Jojić, Zdjelar - Jović, Natho, Marković - Rikardo

SPARTAK SUBOTICA (4-2-3-1): Dubljanić - Jezdimirović, M. Bogićević, Ivančević, Milošević - Šimura, Šćepanović - Savković, Tufegdžić, Mihajlović - Hrstić

Video: Igrači slavili s navijačima, Suma napravio šou pa dobio ovacije i skandiranje sa Zapada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GG

    26. septembar 2021 | 10:36

    Stanoje jedini brani Partizan,jedini..Uprava mu kasnila sa pojacanjima, doveli Meninga tek kad se uslo u grupe.Cigani odlazu utqkmice kad hoce,imaju savez, sudije sve iza sebe.Sad najbolje da se navijaci dele na one koje podrzavaju Stanoja i one koji ga ne podrzavaju ?!U momentu kad si prvi u ligi !!Navijaci Partizana ako ne vidite to idite gledajte Fmp u fudbalu..

  • Ivica

    26. septembar 2021 | 11:57

    Partizanov i, odnosno poštovani grobari, obraća vam se vaš kolega već 60 god. Ne obracajte pažnju na sve one koji mrze Partizan. Jadni su i bedni. Stanoje je najbolji trener u zadnjih 50 god. / tu negde je Nikolić/ Do novih pobeda. Živeli !

  • Ej bre

    26. septembar 2021 | 10:27

    Pa ti kazes samroje vec ne znas ni sta pricas, rikardo igra pod injekcijama a pri rezultatu 0-2 protiv presmesnog anortozisa i dalje ga drzis u igri dok covek sam nije pao...tuga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA