Velika čast za srpske arbitre: Srđan Jovanović sa pomoćnicima ponovo na meču Lige šampiona

Četvorka će se naći na centru utakmice u Dortmundu

  • 4
SRDJAN JOVANOVIC

Sudija Srđan Jovanović, Foto: MN Press

Nakon godinu dana pauze, trenutno najbolji srpski sudija posle odlaska Milorada Mažića u penziju, Srđan Jovanović biće akter nekog meča Lige šampiona. UEFA mu je ukazala poverenje i on će u utorak uveče deliti pravdu na susretu između Borusije Dortmund i Sportinga iz Lisabona.

Njemu će standardno pomagati Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok je za četvrtog sudiju postavljen Novak Simović, koji je bio glavni na pređašnjem večitom derbiju između Partizana i Crvene zvezde.

Ipak, u VAR sobi neće biti srpske sudije, iako imamo licencu za ovu tehnologiju u Linglong Superligi. UEFA je odlučila da na tom mestu sede Holanđani, Pol van Bukel i Kevin Blom koji imaju dosta iskustva u evropskim kupovima.

Poslednji meč koji je vodila ova sudijska ekipa u Ligi šampiona bio je susret između Real Madrida i Šahtjora prošle godine u oktobru.

Ove sezone Jovanović je delio pravdu na meču kvalifikacija za Ligu šampiona između Spartaka iz Moskve i Benfike, te na dva susreta kvalifikacija za Ligu konferencija, Šahtjor Karagandi - Makabi Tel Aviv i Roma - Trabzon.

Video: Stanojević o suđenju u derbiju: Nije bilo tendenciozno, nisam osetio nameru kod sudija i iz VAR sobe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srecko

    26. septembar 2021 | 12:12

    Pored ovakvih sudija bitno da elvis svaki derbi dobije da sudi sa zadatkom za svaki slucaj. Cudi me da elvis ne sudi ligu sampiona posto je ocito najbokji kod nas

  • Jer

    26. septembar 2021 | 11:59

    U Srbiji je cast biti pomocnik 😄😄

  • Gogi-11

    26. septembar 2021 | 20:29

    Pa vama zbog jovanovica ode savo a sad vam,kao dobar😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA