Ivica Iliev stavlja tačku na slučaj Suma: Krivica je samo moja, ali bih ga opet doveo u Partizan

Odogovoran sam delom, jer sam doveo tako kvalitetnog igrača, ali i zato što nisam uspeo da ga integrišem u grupu

  • 24
Ivica Iliev Foto: FK Partizan

Tačku na "Slučaj Sejduba Suma", posle prevremenog raskida ugovora sa Gvinejcem, staviće sportski direktor Partizana - Ivica Iliev, čovek koji ga je i doveo u Humsku leta 2017. godine i zbog njega, u momentima kada su ga svi osporavali, nosio veliko breme i trpeo pritiske dok se fudbaler u drugom pokušaju nije igrački dokazao i postao miljenik navijača. Posle svega što se minulih dana dogodilo Iliev ne beži od odgovornosti, napominje da je jedini krivac i preuzima potpunu odgovornost za Sumu, ali takođe kaže da bi, kada bi mogao da vrati vreme - sve bi isto učinio, s tim da bi promenio samo uticaj na igračevu karijeru tokom mandata među crno-belima.

- Posle svega, mogu da kažem da je sve ono što se dogodilo sa Sumom prethodnih dana bilo neminovno, jer nije moglo da se "popravi", ali isto tako mogu da budem zadovoljan onim što je prikazao u Partizanu, pogotovo od leta 2019, pa na ovamo, Dokazao da je veliki igrač, doneo nam je neke važne stvari i postao miljenik navijača upravo zbog te svoje fudbalske posebnosti. Da li je mogao više? S obzirom na talenat koji poseduje - svakako. Ko je jedini krivac za to? Isključivo ja kao sportski direktor - ne ostavlja dilemu Ivica Iliev u razgovoru za Telegraf.rs

Možete li da budete malo određeniji, precizniji?

- Prvo: procentualno sam 50 odsto kriv jer sam angažovao igrača tog kvaliteta, a 50 odsto, jer nisam uspeo da ga integrišem u tim, grupu i učinim ga delom kolektiva, jer Partizan funkcioniše na taj način. Nije to ni lako, jer igrači tog talenta su često individue za sebe, ali sebi sve to pripisujem i nikome drugo. Kada sve saberem, Suma je u Partizanu imao mnogo "pluseva", odigrao je na vrhunskom niuvou neke od mečeva, postigao neke izuzetno važne golove u momentima kada je to bilo bitno za klub. U prvoj sezoni je pomogao da uđemo u Ligu Evrope, pogađao je protiv Videotona, protiv Olimpijakosa u Grčkoj, u derbiju, iako nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji. U drugom mandatu, posle povratka sa pozajmice, u leto i jesen 2019. godine, bio je jedan od lidera u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige Evrope, pogađao i na večitom derbiju, zbog čega su ga navijači najviše i zavoleli. Nedavno je protiv Santa Klare značajno doprineo da dođemo u prednost, kasnije i uđemo u grupnu fazu Lige konferencija i te stvari se sigurno pamte.

sejduba suma Foto: MN Press

Imao je i "minusa", jer do rastanka verovatno ne bi ni došlo?

- Svakako, zato se sve ovako i završilo i zbog toga krivim samo sebe. Rekoh već, nije često bio deo grupe, dešavalo se da nas ostavi na "cedilu" kada je potrebno, postojao je taj problem sa disciplinom, što najviše remeti grupu. U redu, igrača tog kalibra nekada morate da istrpite, ali postalo je previše učestalo i to prosto utiče na ostatak ekipe. Kulminiralo je činjenicom da je otišao povređen da igra za reprezentaciju, a da se nikome nije javio, pogoršao stanje i sve doveo u veliki problem. Jer, sigurno bi bio značajan adut i za Anortozis i za večiti derbi, već su se pravili planovi. Na kraju i taj javni istup na društvenim mrežama, optužbe - to se prosto ne radi na taj način, klub i tim moraju da budu iznad svega, a ako postoji problem on se rešava unutar porodice. Jer, Partizan je porodica svih nas, igrača, ljudi koji rade u klubu, navijača... Svi imamo odgovornost samo prema Partizanu, lični interesi nikada ne smeju da budu iznad kluba.

Da ste znali šta će se na kraju dogoditi, da li biste ponovo angažovali Sumu i "poturili leđa" za njega?

- Nemam dilemu nijednog momenta - ponovo bih sve isto uradio, doveo bih ga u Partizan, jer se radi o vrhunskom igraču. Ipak, kada se osvrnem iza sebe promenio bih samo jednu stvar, vodio bih njegovu karijeru kroz Partizan na drugačiji način. Napraviću analizu svega što se dogodilo u vezi sa Sumom i javno ću izneti svoje zaključke. Odgovornost i krivica su samo moji i ne bežim od toga - zaključuje Ivica Iliev.

Video: Prvenstvo je neregularno, Skandal je šta radi Zvezda: Stanojević grmi kao nikad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    26. septembar 2021 | 14:04

    Zar ti nisi podneo ostavku?

  • Dragan

    26. septembar 2021 | 14:05

    Bombaš, vratio si se, a da nisi ni otišao..

  • Bhm

    26. septembar 2021 | 14:16

    Sine kad bi ti mogao da prebrojis svoje greske ne bi otisao iz tog JSD nego bi pobegao iz države.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA