≫ 

Humska videla holandsku munju Meniga, Rikardo dva puta u metu, Partizan dao pet Spartaku!

Dominacija crno-belih protiv Subotičana, gol i dve asistencije igrača utakmice Meniga

  • 79
kvinsi menig

Foto: MN Press

Partizan razigran, raspoložen i raspucan čeka novo evropsko iskušenje sa Florom, u grupnoj fazi Lige konferencija, pošto je dobrano isprašio Spartak na svom stadionu sa ubedljivih 5:0.

Golove za crno-bele su postigli Rikardo Gomeš (dva), Nikola Terzić, Filip Holender i Kvinsi Menig, koji je imao svoje veče, upisavši uz to i dve asistencije.

Ovacijama, aplauzima i povicima sa tribina: "Stanoje, Stanoje", okončano je prvo poluvreme meča Partizana i Spartaka u kome je publika u Humskoj mogla samo da uživa, zajedno sa trenerom crno-belih čiji tim je izveo igrački performans za pamćenje.

Dva gola, ofanzivna igra tokom svih 45 minuta, pregršt lepih akcija i prilika za gol, uz maštovitu igru celog tima i posebno inspirisanog Kvinsija Meniga, koga odbrana Subotičana nije mogla "ni lasom" da uhvati, kao uostalom i ostatak ofanzivnog dela tima domaćina, koji je lepršavošću zaslužio svaki aplauz sa tribina.

kvinsi menig

Foto: MN Press

kvinsi mesnig

Foto: MN Press

Nisu gosti nijednog trenutka bili ozbiljan takmac rastrčanom, borbenom, fizički dominantnom Partizanu, koji je praktično sve vreme igrao na polovini Spartaka i to protiv duplog bloka, kroz koji je prolazio kao kroz puter, nalazeći rešenje u poslednjoj trećini terena u svakom momentu. u igri koja je plenila brzinom, jednostavnošću sa malo dodira lopte, što je u fudbalu i najteže.

Kada su "odmerili" rivala i njegove mogućnosti u prvih desetak minuta igre i zapretili jedno posle akcije Bibrasa Natha i Kvinsija Meniga, crno-beli su u prvom pravom napadu na meču probili blok i omogućili sebi rasterećeniji nastavak utakmice.

Igrao se 14. minut, Menig je u jednom od svojih nezadrživih prodora poviukao loptu sa levog krila na unutra, potom lucidno spoljašnjim delom kopačke provukao pas za Rikarda Gomeša, ostavljajući ga praktično samog pred golom. Napadač je asisitenciju ukrasio fintom tela, bacajući na travu igrača i golmana Dubljanića, posle čega se praktično učetao u gol - 1:0.

Gotovo svaki napad posle vođstva je mirisaocentaršutava na gol Partrizana i u svakom je odbrana Spartaka grcala pokušavajući da se odbrani, jer je opasnost dolazila i sa bokova i kroz sredinu. Natho je ubrzo posle vodećeg gola uspeo da se izvuče levo u kaznenom prostoru i posluži mladog Nikolu Terzića, čiji pokušaj loba je zamalo promašio metu, bar kako i pokušaj Izraelca sa distance, nedugo posle toga.

Branio se Spartak gotovo u svaom kaznenom prostoru, pa je Partizan promenio strategiju i posle centaršuteva pokušavao sa distance i to preko Zdjelara, Šćekića, Natha... Svaki put je nedostajalo samo malo više preciznosti, jer je Spartak već bio na kolenima.

natho

Foto: MN Press

U smiraju prvog dela crno-beli su pojačali pritisak, želeći da već tada otklone svaku neizvesnost i malo je nedostajalo da u 42. minutu sjajna akcija Rikarda, Miljkovića i Šćekića, koji je petom proigrao Obradovića u šesnaestercu, bude krunisana golom, ali je levi bek gađao suviše predvidivo, u prvi ugao po zemlji, što je bilo lakše za neutralisanje.

Naporan rad tokom celog poluvremena se isplatio u nadoknadi i ponovo je jedan od glavnih aktera bio Kvinsi Menig, koji je na levom boku u dva koraka pobegao čuvaru, a potom sjajno centrirao po zemlji, da bi lopta došla do usamljenog Nikole Terzića na drugoj stativi, kome nije bilo teško da pogodi mrežu - 2:0.

Ubrzo je označen i kraj prvog dela, a igrači i stručni štab su dobili zaslužene ovacije za sve prikazano, a valja napomenuti da je Spartak upisao samo jedan pokušaj za 45 minuta i to posle akcije Dunđerskog i Srećkovića, koju je drugopomenuti neslavno okončao iz izgledne pozicije.

Navijači Partizana su jednako mogli da uživaju i u nastavku utakmice, jer su njihovi ljubimci samo nastavili gde su stali posle prvih 45 minuta. Agresivno, ofanzivno, neuhvatljivo za Subotičane, koji bi, da su mogli, verovatno poželeli kraj odmah posle drugog gola, jer nije slutilo na dobro.

U nekoliko početnih akcija Partizan je ponovo opasno pretio, a najbliži golu je bio Natho, posle pasa Meniga, no, njegov udarac je završio pored leve stative.

Nekoliko minuta kasnije, opsada gola Subotičana je donela i treći gol crno-belima. Igrao se 60. minut kada je Natho proigrao Meniga u kaznenom prostoru, lucidni Holanđanin je zamahnuo, zalomio rivala, a potom smesio loptu u raklje, u kontraugao - 3:0.

Počeo je Stanojević ubrzo da menja sastav, no, Partizan ni posle toga nije skidao "nogu sa gasa", Rezervisti su nastavili ga grizu u istom ritmu i upravo je jedan od njih, Nemanja Jović, posle sjajnog pasa Saše Zdjelara, proigrao Rikarda Gomeša, koji je drugi put upisao u strelce - 4:0.

Promenio je Stanojević ubrzo još nekoliko igrača, baš kao i kolega Buač, koji je tražio način da bar časno napusti Humsku, ali s obzirom na okolnosti i osnos snaga, to je izgledalo nemoguće.

Partizan je stvorio još nekoliko solidnih situacija pred golom Subotičana, koje su na kraju krunisali golom Filipa Holendera, na pas Nemanje Jovića.

Partizan - Spartak 5:0

(Rikardo 14, Terzić 45, Menig 61, 64, Holender 90)

spartak partizan

Foto: MN Press

natho

Foto: MN Press

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fk proliv

    26. septembar 2021 | 21:16

    Navijaci Fk Proliva..( kako sad vas zvati )..nemojte se sikirati..izgubice partizan kad to vama zatreba..zazvonice telefon...mozete slaviti titulu..sve je sredjeno..recite nam..ako je vas klub postao Fk Proliv..vas bi trebalo zvati prolivasi..ili imate neko drugo umjetnicko ime..inace sa vama je uvjek sprdacina zasta uvjek i sluzite

  • Dragan

    26. septembar 2021 | 21:42

    Zamolio bih navijace fk proliva da prestanu da prate ovu utakmicu jer ce se od muke prolitati

  • Denis

    26. septembar 2021 | 22:22

    Ovaj Menig igračina i za Sumu i za Asana. Brz jak u duelima zna fudbal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA