≫ 

Galebovi nastavljaju da lete visoko: Mope u 95. minutu doveo Brajton na deobu drugog mesta u Premijer ligi!

Liverpul će barem do narednog vikenda biti na čelu engleskog šampionata

  • 0
Brighton Manchester United

Foto: Tanjug/AP

Rezultati koje smo videli tokom minulog vikenda otvorili su put Brajtonu da posle šest kola dođe do prvog mesta u Premijer ligi, što bi bila prvoklasna senzacija. Za to im je bila potrebna pobeda na gostovanju Kristal Palasu u Londonu, a do nje nisu uspeli da dođu. Domaćini su bili nadomak pobede protiv tima sa juga Engleske, ali je Nil Mope bio junak gostiju – 1:1 (1:0).

U 95. minutu desio se momenat koji je šokirao apsolutno sve na "Selhurst Parku", pošto su domaći u glavi sigurno već upisali tri osvojena boda. Ovako, Feltman je asistirao Nilu Mopeu i doneo novi bod za nastavak sjajne sezone Brajtona.

Prethodno je Palas imao kazneni udarac koji je dosuđen bukvalno na isteku prvog poluvremena. Izborio ga je Konor Galager kojeg je u šesnaestercu srušio Leandro Trosar, a Andre Mariner nije imao mnogo dileme i pokazao je na belu tačku.

Lopti je prišao ko drugi nego Vilfrid Zaha. Gađao je donji levi ugao gola i “obezbedio“ erupciju oduševljenja na Selhurst Parku, na kojem je Palas od početka ove sezone neporažen.

Mogao je to danas Brajton da “pokvari“ preko Danija Velbeka, koji je u 33. minutu utakmice, ali je Guaita to odlično odbranio. U drugom poluvremenu, pak, Palas je leteo na krilima postignutog gola, pa je preko Zahe i Ajua mogao da udvostruči prednost. Ali kada to nije iskoristio stigla je pomenuta kazna u vidu gola Mopea.

Palas došao do šestog boda u sezoni, koji ih sada smešta na 15. poziciju, dok je Brajton na deobi drugog mesta sa Sitijem, Čelsijem, Junajtedom i Evertonom.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Video: Kajević postigao nikad lakši gol za izjednačenje Čuke protiv Radnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA