≫ 

Tadić "spakovao" još jednu pobedu Ajaksa, Inter nije mogao ono što je uspeo Šerif

Odigrana su prva dva meča 2. kola Lige šampiona

  • 0
Dušan Tadić Foto: Tanjug/AP

Odličnih 45 minuta bili su dovoljni Ajaksu da stigne do nove pobede u Ligi šampiona protiv Bešiktaša (2:0) i posle dva kola zadrži stoprocentni učinak u svojoj grupi.

Po taktovima kapitena Dušana Tadića, Kopljanici su postigli dva gola (mogli i više) i tako obradovali svoju vernu publiku koja ih je pesmom nosila svih 90 minuta.

Bešiktaš je igrao slabo, bez previše stvorenih šansi, a podatak da su tokom meča šutirali samo četiri puta, bez udarca na gol, svedoči o dominaciji Ajaksa.

Šampion Holandije poveo je u 17. minutu kada je Tadić poslužio Bergajsa za 1:0. Do odlaska na odmor Tadić je promašio i zicer u 39. minutu, ali je u 43. Francuz Ale iskoristio pas strelca prvog gola da duplira prednost Ajaksa.

Da na golu Bešiktaša večeras nije stajao raspoloženi Destanglu, rezultat bi verovatno bio još gori po Turke, ali je čuvar mreže Bešiktaša sa nekoliko intervencija u drugom poluvremenu uspeo da spreči debakl svog tima.

Kenan Karaman je postigao pogodak za 2:1 u 62. minutu, ali je on poništen zbog prekršaja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Šahtjor je u Kijevu remizirao sa Interom (0:0) u ipak uzbudljivom meču.

Prvi udarac uputio je Manor Solomon već u trećem minutu, dok je na drugoj strani Barela pogodio prečku u 15, a nakon toga je Lautaro Martinez propustio veoma dobru šansu da donese prednost šampionu Italije u 29.

Drugi deo igre protekao je u terenskoj inicijativi Šahtjora, no osim pokušaja Dodoa iz 50. nismo videli praktično ništa sve do samog finiša susreta.

Tada se istakao iskusni golman domaće ekipe Pjatov koji je prvo odbranio sjajan udarac Koree u 86, a zatim i vrhunski intervenisao posle kornera i pokušaja glavom De Fraja u 87.

Inter tako nije uspeo da savlada Šahtjor kao što je to pošlo za rukom Šerifu u prethodnom kolu kada je bilo 2:0 u Tiraspolju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA