≫ 

Belgijanci otkrili prisan odnos optuženog srpskog menadžera i fudbalskog sudije, upleten i "dželat" Partizana

Ovo bi za sobom moglo da povuče brojne posledice

  • 5
Dejan Veljković Foto: Profimedia/AFP

Prošlo je tri godine od akcije pod nazivom "Čista ruka" koja je sprovedena u Belgiji, gde je policija uhapsila više od 40 imena iz sveta fudbala, među kojima se našao i jedan Srbin. Reč je o Dejanu Veljkoviću, fudbalskom agentu i jednom od tada najmoćnijih ljudi u menadžerskom svetu. Sada, tri godine kasnije, belgijska policija je otkrila i nove detalje njegove veze sa fudbalskim sudijom, Sebastijenom Delferijerom, koji je "radio" za njega.

Veljković je bio jedan od najuticajnijih agenata u svetu belgijskog fudbala, zbog čega je njegovo hapšenje uzdrmalo ovu zemlju.

Vreme prolazi, ali neke stvari se ne zaboravljaju, sada je na čistac isplivala i informacija da je gorepomenuti Veljković, imao više od 260 kontakata u toku godine sa sudijom Sebastijenom Delferijerom, kao i da mu je i neretko udeljivao poklone ili čak "sređivao popuste na kupovinu automobila", tvrde belgijski mediji.

U "poslovnu" vezu između agenta i sudije je upleten i nekadašnji trener Šarloe, Felis Mazu, koji je klub napustio samo nekoliko meseci pre nego što će ovaj klub igrati protiv Partizana, kog je Delferijere trebalo da "pogura" ka nekom većem klubu u Evropi, što je ovaj i uradio tako što je nekoliko puta spasio ovu ekipu od poraza, tako što nije želeo da svira penale protiv njih.

Takođe, belgijski mediji navode i da je Veljković nekoliko puta urgirao kod Delferijera, gde je tražio da ovaj sudija "zaštiti" Anderleht i trenera Hermana Van Holsbenka, što je sudija, ponovo, uradio. Van Holsbenk je porekao ove storije i tvrdi da nije učestvovao ni u kakvom nameštanju.

Video: Svi gresi Srđana Obradovića: Dosije fudbalskog arbitra osuđenog na zatvor zbog nameštanja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo jedno

    30. septembar 2021 | 08:57

    Pitanje sta li by se otkrilo da je raskrinkati nase sudije I vodje fudbal a?

  • РВ

    30. septembar 2021 | 08:19

    Ма хајте, молим вас

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA