≫ 

Ludilo na "Monumentalu": Bokin štoper dobio crveni za 2 minuta, biser Rivera sa dva gola ubio najljućeg rivala

Bilo je dozvoljeno 36.000 gledalaca, a na tribinama se našlo 50.000...

  • 2
Boka - River Foto: Printecreen/Streamja

Možda i najratobroniji fudbalski rivali na svetu River i Boka odigrali su ove večeri na "Monumentalu" prvi derbi "Superklasiko" pred publikom od početka pandemije. Domaćin je slavio sa 2:1.

Zbog mera prevencije korona virusa bilo je dozvoljeno 36.000 navijača, ali prema informacijama iz Argentine, na tribinama Riverovog stadiona je bilo celih 50.000 i toliko o dilemi koji su navijači najluđi na svetu.

U takvoj atmosferi nije ni čudo što je sve prštalo na terenu od duela i udaraca, a već na polovini prvog poluvremena domaćin je vodio pogotkom Hulijana Alvareza. I to kakvim.

Biser argentinskog fudbala (21 godina) fantastično je šutirao sa oko 20 metara, a golman Boke Rosi samo nemoćno zaplivao u mrežu za ekstazu navijača Rivera.

Meč je počeo očekivano, oštrim startovima na obe strane, igrači su se pokoškali već u šestom minutu, a defanzivac Boke Markos Roho (bivši igrač Mančester junajteda) dobio je dva žuta kartona u samo dva minuta pa je gostujući tim rano ostao sa desetoricom.

River je brojčanu prednosti iskoristio, a do odlaska na odmor Alvarez je još jednim golom u 43. povisio na 2:0. Inače, ovaj mladić je postao prvi fudbaler Rivera koji je dao dva gola protiv Boke na jednom meču još od Gonzala Iguaina koji je to učinio 2006. godine.

Brojčano oslabljena Boka je pokušala u drugom poluvremenu da stigne do remija i kako-tako sačuva šanse u trci za titulu, ali sve što su uradili bio je utešni pogodak Karlosa Zambrana u trećem minutu nadoknade posle kornera za konačnih 2:1.

Nije bilo vremena za još koji pokušaj, pa je posle četvrte vezane pobede River pobegao Boki na velikih07 devet bodova razlike.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Air Mo ✈

    3. oktobar 2021 | 22:45

    Realno, najbolji i meni omiljeni derbi na svetu. Nikad ne razočara.

  • Deka

    4. oktobar 2021 | 12:26

    Volim te crveno bele bolje,posle zvezde omiljeni klub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA