Solskjera kritikuju legende Junajteda, javio se i Ferguson: "Ronaldo je morao da bude u startnoj postavi"

Komentar na sve dali su i Gari Nevil i Rio Ferdinand

  • 0
FK Mancester Junajted, Kristal Palas Foto: Tanjug/AP

Mančester junajted nastavio je sa nizom promenljivih rezultata minulog vikenda kada je odigrao "samo" 1:1 sa ekipom Evertona na "Old Trafordu". Iako su Karamelama nedostajali brojni važni igrači poput Rišarlisona i Dominika Kalvert-Luina, Đavoli to nisu uspeli da iskoriste na pravi način.

Štaviše, Ole Gunar Solskjer počeo je da dobija ozbiljne kritike zbog toga što je iz startne postave izostavio Kristijana Ronalda. Tako se ni čuveni ser Aleks Ferguson nije libio da "pecne" norveškog stručnjaka i da mu kaže da se to ne radi.

- Fudbaleri Evertona dobili su dodatnu snagu kada su videli da Ronaldo ne igra. Uvek treba da počnete utakmicu sa najboljim igračima - rekao je Ferguson, koji je do dana današnjeg najveći trener u istoriji Mančester junajteda.

Crveni Đavoli su slavili u samo dve od poslednjih šest utakmica, a Ronaldo je ljutito napustio teren i psovao sebi u bradu dok je išao ka svlačionicama, što nije promaklo kamerama i brojnim fotoreporterima.

- Očito je razočaran rezultatom i potpuno ga razumem. Dao je pet golova u pet utakmica, hteo je da nastavi sa tom formom i verovao je da može opet da donese pobedu svom timu. Sa igračima koje ima Junajted bi morao da dobija ove utakmice. Evertonu je nedostajalo mnogo igrača i Mančester je morao da slavi - rekao je Rio Ferdinand u studiju posle utakmice.

Ni Gari Nevil nije poštedeo Norvežanina, koji će se sigurno suočiti sa brojnim komentarima u ovoj reprezentativnoj pauzi.

- Ronaldo izlazi sa terena i govori sebi u lice što izaziva pitanja. Šta govori? Čime je nezadovoljan? To se može odraziti samo na trenera. Kristijano je dovoljno pametan da zna da će njegove radnje doneti pravi pritisak na Olea, veći od onog koji već oseća. To je tako, ali mislim da je to nešto što treba da se reši narednih meseci. Kristijano neće uvek postizati golove i počinjati utakmice. Ali ako bude tako napuštao teren, to će staviti ogroman pritisak na Solskjera - rekao je Nevil.

Podsetimo, Norvežanin je svoju odluku da Ronaldo ne startuje opravdao činjenicom da su tri dana ranije njegovi igrači imali tešku utakmicu protiv Viljareala u Ligi šampiona.

Video: Ronaldo prvi put u dresu Junajteda posle povratka: Vratio sam se kući, jedva čekam prvu utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA