Igrao na dva Mundijala, sada je uhapšen zbog trgovine drogom i čeka ga 12 godina zatvora

Tužan kraj za Kolumbijca koji je 15 godina nastupao za nacionalni tim

  • 1
Antony De Avila, Heimo Pfeifenberger, Zinedine Zidane, Patrick Kluivert, Chilean Javier Margas Avilja u plavom dresu (11) na meču sa Francuskom Foto: Profimedia/AFP

Nekadašnji kolumbijski reprezentativac Antoni De Avilja (59) uhapšen je sredinom septembra u Napulju zbog trgovine drogom, javljaju italijanski mediji!

Hapšenje De Avilje izazvao je veliku pometnju u Kolubliji za čiju reprezentaciju je nastupa na dva Mundijala - onom u SAD 1994. i četiri godine kasnije u Francuskoj. "El Pitufo" (Štrumf), kako su De Avilju zvali, "pao" je u centru Napulja, a policija je izdala saopštenje i ne znajući o kome s se radi.

- Policija je dobila informaciju da su Južnoamerikanci stigli u grad da se sretnu sa članovima napuljskog podzemlja. Kada je uhapšen, De Avilja je kod sebe imao kolumbijsku ličnu kartu iz 1981. godine i tvrdio je da je turista - stoji u saopštenju.

Međutim, kada su policajci odlučili detaljno da ga provere, ispostavilos e da tamošnje vlasti De Avilju traže još od 2004. godine kada je osuđen od strane italijanskog pravosuđa na 12 godina zatvora zbog "zločinačke zavere povezane sa trgovinom drogom."

U vreme hapšenja, pomenuti fudbaler je na sebi imao duks s grbom kluba Amerika Kali za koju je dao 201 gol i najbolji je strelac tog tima u istoriji.  Za reprezentaciju Kolumbije je igrao 15 godina i na 53 nastupa dao je 13 golova.

Sam de Avilja je poručio da je nevin i da nije znao da ga uopšte traže, dok njegov advokat ističe da će borba za izbegavanje zatvora biti praktično nemoguća misija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA